Međunarodni dan obitelji proslavljen je prošlog petka u dječjem vrtiću Potočnica u Maloj Subotici na zaista lijep i koristan način. čak 30 obitelji sudjelovalo je ove godine, na sada već 5. obiteljskim rekreativnim vrtićkim igrama, na kojima su sudjelovala djeca i njihovi roditelji. Igre su zajednički organizirali Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica i DV Potočnica. 

Sa mamom i  tatom (bilo je i kombinacija mama ili tata sa dvoje djece; mama, baka ili djed i dijete, a u pomoć su priskočile i vrtićke tete), u dvorištu  DV Potočnica natjecala su se djeca: Ivana Bašek, Lara Berent, Sara Camata, Nina Cirkvenčić, Paulina Cirkvenčić,  Sara Dodlek, Lana Dominić, Jana Držanić, Ela Grašić, Hana Jankulija, Ana Jurčec, Lina Košutić, Karolina Kranjčec, Tia Križaić, Pavla Podgorelec, Sara Sečan, Lana Štampar, Aida Trstenjak, Mila Živčec,  Florijan Cirkvenčić, Mihael Goričanec, Teo Hatlak, Roko Juras, Deni Kerovec, Mario Lončarić,  Vili Markač, Benjamin Šegović, Tin Toplek, Niko Vugrinec i Erik Žvorc .  Sve okupljene pozdravile su Marija Molnar, ravnateljica DV „Potočnica“ i Valentin  Šipuš, ispred   USR „Sport za sve“ Mala Subotica i općine Mala Subotica.

Kroz 6 uzbudljivih disciplina ekipe (obitelji) su se borile za što bolji rezultat, a  pri tome su kotrljali i skakali na velikoj lopti, vozili tačke, slagali kutije, gađali čunjeve, nogom udarali loptu, a djeci je najzanimljivije bilo kada su ih mama i tata nosili na rukama.  Iako u sportskoj rekreaciji rezultat nije u prvom planu, već je cilj stvaranje navike uključivanja cijele obitelji u redovne oblike tjelesne  aktivnosti, valja spomenuti i one najbolje.

Prva tri mjesta po disciplinama osvojile su sljedeća djeca i njihove obitelji: nošenje djeteta – 1. mjesto Hana Jankulija, 2. Erik Žvorc, 3. Pavla Podgorelec; slaganje kutija – 1. Roko Juras, 2. Florijan Cirkvenčić, 3. Pavla Podgorelec; gađanje čunjeva 1. Karolina Kranjčec, 2. Mario Lončarić, 3. Paulina Cirkvenčić; gađanje gola 1. Ivana Bašek, 2. Nina Cirkvenčić, 3. Tia Križaić; štafetna igra tačkama 1. Hana Jankulija, 2. Roko Juras, 3. Florijan Cirkvenčić;  skakanje na lopti  1. Ana Jurčec, 2. Tia Križaić i 3. Florijan Cirkvenčić. Nakon zbrajanja bodova osvojenih po pojedinim disciplinama, dobiveni su i najbolji u ukupnom poretku.  Pobjednici 5. Obiteljskih rekreativnih vrtićkih igara su članovi obitelji Jankulija (Hana), 2. mjesto osvojila je obitelj Cirkvenčić (Florijan), a  3. mjesto obitelj Juras (Roko). Ove tri  obitelji su nagrađene peharima, a medalje su dobile sve obitelji koje su osvojile neko od prva tri mjesta po disciplinama.

Igre su održane pod pokroviteljstvom općine Mala Subotica,  a da sve bude regularno i u skladu s propozicijama pobrinuli su se članovi USR „Sport za sve“  Jasna Agejev, Vesna Halić, Ljubica Juras, Karla i Klara Grašić, Ljiljana Šipuš, Josip Halić, Vlado Juras i Valentin Šipuš, pri čemu su im pomagale i vrtićke tete. Po lijepom i sunčanom vremenu natjecanje je prošlo u najboljem redu i bez i najmanje ozljede, a valja spomenuti da je ove godine sudjelovalo čak 25 cijelih obitelji, tj. bilo je jako malo zamjena za one roditelje koji zbog radnih ili drugih obaveza nisu mogli sudjelovati. Nakon podjele pehara i diploma za sve sudionike je upriličen prigodni domjenak uz grickalice i osvježavajući sok za što su se pobrinule  agilne djelatnice vrtića u Maloj Subotici na čelu s ravnateljicom Marijom Molnar.