Ovaj vikend povodom Dana Palovca Šahovski klub „Dinamo“ Palovec proslavio je tridesetu godišnjicu rada i djelovanja. – Vrijeme je naravno kao i sve u životu relativno, ako se uspoređuje sa stolječima, onda je 30 godina sekunda na satu povijesti. Uzmimo kao mjerilo ljudski život, onda je 30 godina bitan dio života – rekao je uvodno u obraćanju predsjednik Tihomir Jančec.

Proslava tridesetegodišnjice rada započela je u subotu u 18 sati kad je goste svečano dočekao Puhački orkestar općine Mala Subotica. U 19 sati započeo je službeni dio. Udruga žena Palovčanke otpjevale su himnu i dvije pjesme, Franjo Mesarić – Frenki nazočnima je podario recitaciju, dok je iz KUU-a Zvon dramska sekcija upriličila igrokaz, a tamburaši su odsvirali tri pjesme. Prisutnima su se obratili Danica Glad, zamjenica načelnika Općine Mala Subotica, Stjepan Novak, predsjednik Šahovskog saveza Međimurske županije i Vladimir Lovrenčić ispred obitelji Lovrenčić i Levak koje su dale veliki doprinos palovskom šahovskom klubu.
Predsjednik kluba Jančec rekao je nekoliko riječi o klubu od samog osnivanja: – Prije 30 godina, točnije 22. lipnja 1981. godine službeno je osnovan i registriran šahovski klub "Dinamo" Palovec i pod tim imenom postoji još i danas.  Na inicijativu nekoliko entuzijasta i veliku podršku Mjesne zajednice prišlo se osnivanju šahovske udruge, kako bi pored nogometa postojala još jedna sportska grana u našem mjestu.
Glavni osnivači kluba bili su: Lovrenčić Ivan – Glažar, Jančec Roko, Držanić Josip – predsjednik MZ, Štampar Nikola – predsjednik SSRN-a, Srnec Drago, Ključarić Melko, Palatinuš Mato, Kolarić Feliks, Pintarić Drago te Levak Terezija. Pored ovih nositelja i osnivača u rad kluba uključile su se i cijele obitelji, a posebno je predsjednik istaknuo obitelji Lovrenčić, Levak, Srnec i Jančec. – Prije službene registracije i samostalnog nastupa naši igrači igrali su u ŠK "Spartak" Mala Subotica, koji je osnovan  nekoliko godina prije. U počecima se igralo u gostionici "Glažar", kasnije se selimo u prostorije Mjesne zajednice, pa na nogometno igralište, te u Caffe bar Scorpion, a na kraju je naša selidba završila u prekrasnom prostoru na katu Društvenog doma Palovec. Naša prostorija spada je među najbolje opremlje i najadekvatnije za igru. Moram naglasiti da nam je Mjesna Zajednica na čelu s gospodinom Držanićem na početku kupila šahovske granitura i stolove i stolice kao preduvjet za igranje šaha, dio inventara postoji još i danas, a dio je ostavljen NK Dinamu, rekao je predsjednik Jančec.   


Iz ove sredine ponikli su vrsni majstori šahovske igre kao što su: VLADIMIR LOVRENčIć, koji kao majstorski kandidat igra za ŠD "MEÐIMURJE" LEVAK TEREZIJA, bila je višestruka prvakinja Međimurja u ženskoj konkurenciji, a muke i strah od pobjede imali su i muški šahistiLEVAK ROZALIJA, kćer od Terezije, kreće istim stopama, pa kao najmlađa šahistkinja nosi titulu u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji Da je šahovska igra privukla velik broj igrača koji su svih ovih godina igrali ili igraju za ŠK Dinamo govori da se u klubu radilo s puno ljubavi i entuzijazma.  Sve troškove putovanja i reprezentacije snosili su sami igrači, a svaka dobivena kuna od lokalnih vlasti ili sponzora štedjela se da bi se kupile nove garniture i inventar.  Šahisti su nastupali u gotovo svim šahovskim priredbama, prvenstvu , KUP natjecanju, turnirima u Međimurju ekipno i pojedinačno.  – Ponosim se da sam postao najmlađi predsjednik sa 18 godina i da sam  na funkciji  25 godina. Uvijek sam imao podršku članova kluba, posebno se zahvaljujem Dragutinu Srnecu koji me od početka savjetovao i vodio, a kasnije pružao bezrezervnu podršku i pomoć. Zahvaljujem se rukovodstvu kluba, lokalnoj samoupravi , sponzorima  i  prilozima ljudi dobre jer su svi oni pridonjeli radu kluba – rekao je u obraćanju Jančec.
– Prijašnjih godina i sami smo odlazili u školu Malu Subotica i vodili šahovsku sekciju, a posebnu zaslugu u u tom polju imaju  Drago Srnec i Željko Maček  koji su jednim dijelom zaslužni što smo dobili mlade šahiste koji su postigli zavidne rezultate u seniorskom takmičenju, kao i na turnirima. Bili smo u skupini klubova koju su činili  Strahoninec, Štrigove i Nedelišće koji su imali  kadetsko-omladinsku ekipu.  činili smo sve da ovi naši mladi igrači budu ponos ne samo našeg šahovskog kluba nego i opčine u cjelini.  Organizirali smo Međužupanijsko prvenstvo za kadete i omladince u muškoj i ženskoj konkurencije sa 75 učesnika – spomenuo je predsjednik Jančec.
Klub trenutno broji 12 registriranih igrača. Ove godine dobili su veliko pojačanje u Damiru Jaklinu koji se odlučio pridružiti i igra u odličnoj formi, a predsjednik Jančec istaknuo je da mora pohvaliti i Lončarić Vjekoslava, Sermek Igora i Sabol Vladimira koji igraju u životnoj formi, ako nastave igrati kao što su započeli, slijedeće godine sele u viši rang natjecanja. 
Jančec je rekao kako sada klub nije samo predstavnik Palovca nego i cijele općine: – Proteklih godina kroz klub je prošlo 80-tak igrača, u usporedbi s drugim atraktivnijim sportovima to i nije velik broj, ali u klub dolaze i zaigraju i neregistrirani igrači. Želim reći da su vrata našeg kluba širom otvorena svim uzrastima i spolovima, šah mogu igrati i žene i muški bez obzira na dobnu granicu i  po tome je šah prihvatlljiv za širu populaciju. Nekad su u klubu igrali sami Palovčani, a danas u doba globalizacije i mi pratimo trendove, klub nije više samo predstavnik Palovca nego cijele Općine Mala Subotica i igrači nisu samo iz Palovca. Gašenjem ŠK Spartak, nestalo je rivalstvo dva susjedna kluba, dva susjedna mjesta, ali pojavilo se prijateljstvo i zajedničko uživanje u igri, slavlje u pobjedama i žalost nakon izgbubljenih prilika. Sa žaljenjem moramo konstatirati da su veća mjesta od Palovca ostala bez svojih šahovskih klubova, primjerice Prelog, Kotoriba, Goričan, a Palovec se ne da, već je tu i nakon 30 godina.  
Predsjednik kluba Tihomir Jančec spomenuo je i četvoricu igrača koja su u klubu od samih početaka: – Kad na kraju sumiramo ovih 30 godina rada moramo biti zadovoljni. Klub je radio i natjecao se uz poteškoće, ali uz veliku ljubav i odricanje svih članova.  Posebno ću spomenuti četvoricu koji su od početaka do danas u klubu: JANčEC ROKO, moj tata, naučio me igrati šah i uvijek prisutan i spreman za igru   MIHOčEK STJEPAN,  ja osobno ne poznajem čovjeka koji više voli šah od g. Mihočeka meni i mnogima najdraži protivnik u igri SRNEC DRAGO, neugodan protivnik bez puno knjiga i mudrolija došao do 2. kategorije, vodilja njegove igre je velika ljubav prema šahovskoj igri i pronicljivostJANčEC TIHOMIR, moja malenkost. 4.6.2011.Ekipni turnir u šahu
POREDAK: 

1

"STRIDON" ŠTRIGOVA

9

9

0

0

18

29,0

2

ŠD MEđIMURJE

9

7

0

2

14

26,5

3

MIKLAVEC

9

6

2

1

14

21,5

4

"GORAN" LOPATINEC

9

4

3

2

11

19,5

5

MURSKO SREDIŠćE

9

3

3

3

9

19,5

6

KURŠANEC

9

4

0

5

8

17,0

7

DINAMO 1

9

3

1

5

7

15,5

8

GORNJI MIHALJEVEC

9

2

1

6

5

14,0

9

DINAMO 2

9

1

0

8

2

9,5

10

GARDINOVEC

9

1

0

8

2

8,0

GALERIJU FOTOGRAFIJA pogledajte klikom ovdje.