Zahvalni što i ove jeseni ubiremo bogatstvo plodova sa naših njiva, vrtova i voćnjaka, želimo tu radost podijeliti sa onima koji su u potrebi. Stoga je ova već tradicionalna manifestacija u Maloj Subotici i ove godine humanitarnog karaktera.

KUU “Zvon“ u zajedništvu sa mnogobrojnim malosubotičkim udrugama u nedjelju, 12. 10. 2014. godine, priprema cjelodnevnu manifestaciju DAN ZAHVALE ZA PLODOVE ZEMLJE.

Sve započinje iza jutarnje Svete mise u 8 i 30 sati, kada će na župnom dvoru biti uređeni štandovi udruga na kojima će biti izloženi kolači i razne delicije po vrlo pristupačnim cijenama.
Sveta misa zahvalnica bit će u 10 i 30 sati. Nakon Mise svi nazočni moći će nabaviti ručak i zajedno blagovati uz zvukove tambura TS Frikovi kojima će se kasnije pridružiti ŽVS KUU “Veseli Međimurci“ iz Čakovca te ŽTS Cure Iz Centra iz Koprivnice.
Ove godine održat će se i seoske igre pod nazivom “Jesenske špelancije“ u kojima mogu sudjelovati sve udruge odnosno ekipe od 6 članova.

DISCIPLINE I PRAVILA 1. SEOSKIH IGARA – “Jesenske špelancije“
1. RUŽĐENJE KURUZE
U igri sudjeluju 4 člana svake ekipe (2 muška, 2 ženske) te je pobjednik ekipa koja u 5 minuta „zružđi“ najveću količinu kukuruza. Pomagalo: ružđek.
2. CEPANJE DRVA
U igri sudjeluju 2 člana (muško i žensko). Potrebno je iscjepati zadanu količinu drva te pravilno skladištiti i scjepana drva. Pobjednik je ekipa koja najbrže i najpreciznije obavi zadatak. Pomagala: sjekira, “trček“.
3. KAK JE FINI DOMOČI BAŽULJ
U igri sudjeluje po jedan član svake ekipe. Cilj igre je najbrže pojesti zadanu količinu graha. Da bi se označio kraj potrebno je zdjelicu okrenuti naopačke.
4. KOŠTAJE GEMIŠTA
U igri sudjeluju tri punoljetna člana ekipe. Gemišt se ispija iz tri čaše zajedno pričvršćenih za dasku. Pobjednik je ekipa koja najbrže ispije gemišt iz svih čaša.
5. Z TELIGAMA ČREZ KMICU
U igri sudjeluju dva člana (muško i ženski) pojedine ekipe. Muškarac zavezanim pojasem preko očiju vozi ženu u “taligama“ kroz čunjevima zadanu stazu te ga žena pritom navigira. Rušenjem čunja dobiva se 3 sekunde kaznenog vremena. Pobjednik je ekipa koja prođe stazu u najkraćem vremenu.

Pozivamo sve da nam se pridruže na cjelodnevnoj manifestaciji u nedjelju te uz druženje i zabavu svojim prilozima pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

plodovi zemlje 2014.jpg