Općinsko vijeće na svojoj drugoj održanoj sjednici raspravljalo je odluki o izboru predsjednika i članova Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Temeljem prijedloga koalicije stranaka SDP, HSLS, HNS te Nezavisnih lista – Vlado Jančec, Valentin Šipuš i Mladen Lacković, vijećnik Miljenko Pintarić  prvotno predlaže  slijedeće kandidate za članove Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Dejan Horvat iz Držimurca, August Cirkvenčić iz Male Subotice, Ivica Mikulaj iz Palovca, Božidar Puklek iz Svetog Križa, te Ivan Kranjčec iz Štefanca. Vijećnica Đurđa Horvat ispred HDZ-a  tražila je dopunu prijedloga sa još tri člana: Franjo Janković iz Male Subotica, Nikola Štampar iz Palovca i Stjepan Pokrivač iz  Svetog Križa.

Nakon pauze i poduže rasprave načelnik predlaže da Povjerenstvo ima 7  članova, što su svi prihvatili jednoglasnom odlukom. Đurđa Horvat predložila je da Povjerenstvo ima omjer  od 4  člana vladajuće koalicije, te  3  člana oporbene stranke, dok je Miljenko Pintarić predložio  da Povjerenstvo ima 5 članova.

Vijećnica  Đurđa Horvat naknadno je  odustala od prvobitnog prijedloga,  dogovoreno je  da  HDZ predlaži dva člana  (bez treće predloženog Stjepana Pokrivača), te  je i  jednoglasnom odlukom  prihvaćeno da Povjerenstvo ima 7 članova i to kako slijedi: Dejan Horvat iz Držimurca, August Cirkvenčić iz Male Subotice, Ivica Mikulaj iz Palovca, Božidar Puklek iz Svetog Križa, Ivan Kranjčec iz Štefanca, Franjo Janković iz Male Subotica i Nikola Štampar iz Palovca.