Prodaja narcisa i prigodnih proizvoda održat će se 26. ožujka (subota) na četiri lokacije u Maloj Subotici (kod Općine), u Palovcu, Štefancu i Držimurcu od 8 satiDan narcisa   je svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Učestalost raka dojke raste svuda u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a u Međimurskoj županiji zauzima vrh ljestvice po učestalosti i smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena. Klub žena oboljelih od raka dojke „Nova Nada“ čakovec Županijske lige protiv raka i ove se godine uključuje u humanitarnu akciju Dan narcisa u sklopu  koje se prodajom narcisa i prigodnih proizvoda po gradskim trgovima i istaknutim lokacijama diljem Hrvatske, prikupljaju sredstva namijenjena borbi protiv te zloćudne bolesti.

U dosadašnjim akcijama Dana narcisa u Međimurju, kupljen je aparat za limfnu drenažu, koji  je važan u rehabilitaciji žena operiranih od raka dojke, ultrazvučni aparat, (Županijska liga donirala je 100.000,00 kuna) važan za rano otkrivanje, digitalne fosforne kasete za mamografsko snimanje dojki te infuzijska pumpa za aplikaciju kemoterapije. Svi spomenuti  uređaji donirani su Županijskoj bolnici čakovec.   Financijska sredstva koja će se prikupiti ove godine u sklopu Dana narcisa tkođer ćemo utrošiti za prevenciju, rano otkrivanje i liječenje stanovništva Međimurja od zloćudnih bolesti. Trenutno se prikupljaju sredstva za nabavku „pištolja“ za citološku punkciju dojki i visokorezolutnih monitora za dijagnostiku bolesti dojke. 
Prodaja narcisa i prigodnih proizvoda održat će se 26. ožujka 2011. (subota) u čakovcu na  tri lokacije – Trg Republike, Franjevački trg i na Jugu (kod Beteksa), u vremenu od 9-13 sati, a u Murskom Središću (kod robne kuće), Prelogu (na tržnici), u Nedelišću (kod Općine), u Maloj Subotici (kod Općine), u Kotoribi na Trgu B. Jelačića (u centru), te u Pribislavcu (kod opskrbnog centra METSS), Palovcu, Belici i Gardinovcu (kod Društvenog doma) od 9-12 sati.

Pozivamo Vas da se aktivno uključite u humanitarnu akciju i svojim sudjelovanjem doprinesete njenom što boljem uspjehu!