Povodom Dana općine šahovski klub „Dinamo“ Palovec kao organizator i općina Mala Subotica već tradicionalno organiziraju šahovski turnir. U subotu s početkom u 10.00 sati održan je šahovski turnir u Društvenom domu Palovec.

Turnir se odigrao u dva dijela: „A“ turnir – otvoreno prvenstvo (nastupili šahisti iz svih klubova Međimurske županije), „B“ turnir – natjecanje mladih šahista (kadeta i juniora) s područja općine Mala Subotica.

Tempo igre bio je 10 minuta po igraču, a „A“ turnir se igrao „Švicarski sustav“ u 7 kola, dok se „B“ turnir igrao po „Bergerovom sustavu“ (svaki sa svakim).

Na turniru je učestvovalo 60 šahista, od toga 18 mladih šahista (u dobi od 8-18 godina). Posebno je vrijedno napomenuti da se od mladih šahista, dva dječaka i jedna djevojčica bili s područja općine Mala Subotica – romske nacionalnosti. Turnir je u ime organizatora otvorio predsjednik šahovskog kluba „Dinamo“ Palovec – Dragutin Srnec, a sve učesnike je pozdravio načelnik Valentino Škvorc. Za sve prvoplasirane šahiste (1., 2., i 3. mjesto) po kategorijama: seniori, juniori, juniorke, kadeti i kadetkinje osigurani su pehari. Medalje su dobili svi mladi šahisti turnira, kao i najmlađi i najstariji sudionik turnira, te najbolje plasirana šahistica. Nagrade je kao pokrovitelj osigurala općina Mala Subotica koje je podijelio zamjenik načelnika Mladen Lacković.

Kao i svake godine turnir je odigran u sportskom i dobrom raspoloženju, te natjecatelji nose lijepe uspomene iz Palovca i općine.

Regularnost i vođenje turnira besprijekorno su odradili FIDE sudac Saša Stanković i klupski suci Mateo Stanković i Dragutin Srnec, uz pomoć u organizaciji turnira tajnice Slađane Cirkvenčić i člana uprave kluba Ivana Lovrenčića.

„A“ turnir: 1. mjesto: MK Goran Šegović ŠK „Mladost“ – Varaždinske Toplice,

                    2. mjesto: MK Ivan Novak ŠK „Sloboda – Mihovljan,

                    3. mjesto: MK Igor Sermek ŠK „Dinamo“ – Palovec

– najstariji natjecatelj: Franjo Kovačev iz Belice,

– najmlađi natjecatelj: Fran Sarač iz Čakovca.

– najbolje plasirana šahistica: Tami Čolić iz Čakovca

„B“ turnir:

Kadeti (dječaci): 1. Mjesto Grga Brnadić,

                              2. mjesto Luka Šegović,

                              3. mjesto Dino Ignac

Kadetkinje (djevojčice): 1. mjesto – Julija Janković,

                                           2. mjesto – Sabina Ignac,

                                           3. mjesto – Mateja Toplek

Juniori (dječaci): 1. mjesto – Ivan Mikulaj,

                                 2. mjesto – Neven Cirkvenčić,

                                 3. mjesto – Dino Puklek

Juniorke (djevojčice): 1. mjesto – Mateja Lovrenčić,

                                          2. mjesto – Zrinka Banec

                                          3. mjesto – Nika Mezga

Tekst i foto:

Franjo Mesarić – Frenki