U nedjelju 23. siječnja 2011. godine u prostorijama Doma kulture u Maloj Subotici održane su godišnje Skupštine NK i NŠ Spartak Mala Subotica. Opširnija i nadasve temama i raspravama bogatija bila je 47. izborna godišnja Skupština Nogometnog kluba „Spartak“ Mala Subotica. Proračun kluba u 2010. godini to je i zahtijevao jer je jedna od većih investicija u odnosu na proračun prijašnjih godina bilo uređenje Općinskih prostorija u korištenju kluba (svlačionice). Sve je to između ostalog istaknuto u izvještaju predsjednika kluba Kristijana Jurasa koji je još posebno istaknuo i sportske uspjehe seniorskog i veteranskog sastava Spartaka.

Istaknuto je zadovoljstvo plasmanom seniora na kraju prošle sezone na visoko 3. mjesto sa zaostatkom od 2 boda za vodećim Poletom i borba za prvaka lige sve do posljednjeg kola. U nastavak novog prvenstva krenulo se istim tempom. Seniori su polusezonu završili na odličnom 2. mjestu i plasirali se u ¼ finala kupa Međimurja u kojem 13.03.2011. na svom terenu dočekuju goste iz Turčišća.

Veterani Spartaka su u prošloj godini također zabilježili jedan od najvećih svojih uspjeha. Nakon osvojenog prvenstva u svojoj skupini, pobjede u razigravanju za ukupnog veteranskog prvaka Međimurja protiv Omladinca iz Novog Sela Rok, dostojno su prezentirali međimurski nogomet na prvenstvu veterana u Rovinju.

Da bi se svi ti sportski uspjesi mogli ostvariti bilo je potrebno prikupiti određena materijalna sredstva. Organizacijom Dana Općine u trodnevnom kulturno-sportskom programu prikupljena su zavidna financijska sredstva. Osim toga klub se je istaknuo organizacijom tradicionalnog turnira Robert Podgorelec – Baggio i nadamo se tradicionalnom okupljanju djelatnika Elektre čakovec. Klub je bio prisutan zajedno sa Nogometnom školom i na Božićnom sajmu.

Već prije istaknuti radovi na sanaciji svlačionica započeli su u 3. mjesecu 2010. godine. Sufinanciranjem općine u iznosu od 140.000,00 kuna izvedeni su ukupni radovi dosadašnje vrijednosti od 230.000,00 kuna. Razlika je namirena donacijama i sponzorstvima te dobrovoljnim radom članova kluba i zaljubljenika u nogomet. Za puštanje u rad dijela novosaniranih svlačionica potrebno je još cca 50.000,00 kuna.

Osim izvještaja predsjednika svoje izvještaje podnijeli su trener Darko Lončarić, za nadzorni odbor Josip Horvat, inventurnu komisiju Mario Horvat i uvijek zanimljivo izvješće rizničara o financijskom poslovanju Ivan Miljančić. U njemu je istaknuto da je klub godinu završio pozitivno i da nema dugovanja po nijednoj osnovi.

Predsjednik kluba podijelio je zahvalnice donatorima i sponzorima koji su pomogli klubu u sanaciji svlačionica i udrugama koje su organizacijski pomogle radom povodom Dane Općine.

Nakon svih izvještaja isti su prihvaćeni i po statutu kluba dana je razrješnica starim članovima Izvršnog odbora kluba.

Prijedlog kandidata za novi izvršni odbor u slijedećem četverogodišnjem razdoblju iznio je Kristijan Juras. Predloženi su za predsjednika kluba Kristijan Juras, dva dopredsjednika Ranko Dominić i Željko Horvat i za članove Zlatko Dominić, Mario Horvat, Pero Janković, Siniša Mihalic, Mario Milijančić, Ivan Miljančić, Bojan Požgaj i Zlatko Zadravec.

Nakon izbora novog Izvršnog odbora kluba pročitan je plan i program rada u 2011. godini i financijski plan.

U rasprave i obraćanja Skupštini uključili su se predstavnici udruga sa dobrim željama i podstrekom za daljnji plodonosan rad i sa željama za dobrom uzajamnom suradnjom.

Istim se je čestitkama obratio i načelnik općine Vladimir Domjanić istaknuvši da je zadovoljan sportskim rezultatima udruge, ali da nije kao načelnik zadovoljan brzinom sanacije svlačionica za koje smatra da su u roku od 9 mjeseci morale biti završene jer su novci u svakom trenutku bili osigurani. Još jednom je napomenuo i zamolio odgovorne da u što kraćem roku završe spomenute radove. Odgovor na opasku načelnika iznio je rizničar Ivan Miljančić napomenuvši da je općina tek 17.12. i 30.12.2010. prebacila 40.000,00 kuna dotacije za navedene radove i da je klub konstantno u okviru svojih mogućnosti financirao unaprijed već izvršene radove. Također su se pojavljivali problemi u izvođenju radova određenih izvoditelja koji su bili angažirani na drugim mjestima i nisu se odmah mogli uključiti u posao. To je sve bilo povezano i određenim sponzorskim poslovima na koje još uz sponzorstvo nije bilo moguće zahtijevati i žurno izvođenje.

Od svih prisutnih u obraćanju Skupštini najrealniji prikaz iznio je predstavnik udruge Sport za sve, Željko Agejev, koji je istaknuo da je danas volonterizam u udrugama pao na najniže grane. Ljude koji rade bez naknada u bilo kojim udrugama i volontiraju treba bezuvjetno podržavati u takvom radu i po mogućnosti uključiti se također u rad. Svaka kritika dobro je došla ali prije svega mora biti dobronamjerna i nadamo se da su ove na Skupštini i bile u toj mjeri i istaknute.

Nakon Skupštine Nogometnog kluba Spartak čelno mjesto predsjedavanja 2. redovne Skupštine Nogometne škole Spartak zauzeo je predsjednik Željko Horvat, a osvrt donosimo u slijedećoj vijesti. (Izvor: nk-spartak.hr)

Redovna 2. godišnja Skupština NŠ Spartak