Iza nas je još jedan uspješan vikend za karatiste Male Subotice. Karatisti su sudjelovali na dva natjecanja i osvojili vrijedne medalje no, krenimo redom. U subotu je u Poreču održani EuroKup Istre 2011. jedno od najjačih natjecanja u Hrvatskoj. Prisustvovalo je 548 natjecatelja iz 75 klubova iz Italije, Slovenije, češke, Irana, Izraela, Austrije, Mađarske, Bugarske i Hrvatske. U jakoj konkurenciji braća Muršić odnijela su treća mjesta.

Vilim u kategoriji mlađih kadeta do 41 kilograma, a Fabijan u učenicima do 42 kilograma. U Štrigovi su bili nešto brojniji kako s natjecateljima tako i s medaljama. Na natjecanju je sudjelovalo 180 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske, a karatisti Male Subotice su odnijeli 10 medalja. Dvostruki prvak u juniorima do 60 kilograma i kadetima do 53 kilograma bio je Sebastian-Ivan Godina. Zlato je odnio i David Kolarić u učenicima do 40 kilograma.

Karatisti u Štrigovi

Druga mjesta su osvojile Klara Kobetić u mlađim kadetkinjama do 45 i Ana Horvat u učenicama do 37 kilograma te Mihael Sirc u učenicima do 40 kilograma. Brončane medalje su oko vrata stavile Maria Murković u mlađim kadetkinjama do 50 i Antonija Ružić u učenicama do 32 kilograma te Dino Drk u učenicima do 40 kilograma.

Na natjecanju su još sudjelovali i Marko Habijan, Dominik Murković, Nika Žerjav, Marin Fabijanić i Nikola Horvat. Sve u svemu još jedan u nizu uspješnih vikenda za naše karatiste kojima se rad i zalaganje okrunjuju na najljepši način, a to je medaljom oko vrata.