1. Upozoravaju se mještani da su OBAVEZNI voditi računa o suzbijanju i uništavanju AMBROZIJE kao i drugih štetnih korova (čupanjem, košnjom, špricanjem, oranjem ili ostalo na cijelom prostoru općine Mala Subotica.

2. VLASNICIMA , korisnicima, zakupcima i drugima koji obrađuju  poljoprivredne površine  na prostoru cijele općine, zabranjuje se nanos navlačenje  na putove plodine korova, zemlje, blata i ostalih materijala.

3. Zakonom se zabranjuje odlaganje, deponiranje po oranicama, njivama, livadama i drugim otvorenim prostorima općine svih vrsta prirodnih i umjetnih gnojiva ( samo uz posebnu dozvolu općine to se može učiniti, uz uvjet da se takve površine zaoru u roku od 24 sata.)

4. Tijekom žetvenih aktivnosti dodatno se upozoravaju poljoprivrednici i ostali mještani općine Mala Subotica da je na snazi zabrana paljenja i spaljivanja na otvorenom svih vrsta trava, granja, korova i ostalih otpada.

5. Kontrolu i nadzor provedbe komunalnog reda u općini Mala Subotica od 01.06.2010.godine obavlja komunalni redar MLADEN BRANIŠE, mob. 099/336-1032