Danas je u Štefancu održana Izborna skupština Udruge mladih Štefanec na kojoj je od strane četrdesetak članova udruge za predsjednika izabran Matija Pavleković. Za potpredsjednicu udruge potvrđena je Jelena Kranjčec, dok je blagajnik Marko Mihalic. Ovo je četvrta udruga mladih u općini Mala Subotica, nakon Male Subotice, Držimurca i Strelca te Palovca.

Kako su rekli predsjednik Mjesnog odbora Štefanec Dejan Hrastić i predsjednik NK Jadran i općinski vjećnik Vlado Jančec, trebalo je 25 godina da se konačno mladi u Štefancu pokrenu i osnuju svoju udrugu mladih. Dalibor Kuhta, predsjednik Udruge Pogled koja okuplja roditelje djece s autizmom zahvalio je članovima Udruge mladih Štefanec što su se i prije Izborne skupštine odazvali sakupljanju dobrovoljnog priloga namijenjenoj djeci s autizmom.  


Na slici: Marko Mihalic, Jelena Kranjčec i Matija Pavleković

 I predsjednica Udruge žena Štefanec Vera Mihalic pružila je podršku mladim sumještanima s kojima su se već i povezali. Naime u nedjelju, 26. prosinca nakon priredbe koju organizira Udruga žena Štefanec, mladi štefančari u duhu božićnih blagdana priredili su mali božićni sajam sa kojeg će sakupljeni prihod biti namijenjen radu udruge. Izbornoj skupštini su prisustvovali i Rajko Sakač, predsjednik Udruge mladih Držimurec i Strelec, Danijel Lovrenčić i Jurica Toplek ispred Udruge mladih Palovec te Igor Halić ispred Udruge mladih Male Subotice.