U sklopu posjeta Republici Hrvatskoj, ministar gospodarstva i tehnologije Savezne Republike Njemačke  Rainer Brüderle sa suradnicima u četvrtak je posjetio poduzeće Haix obuća d.o.o. iz Male Subotice. Da podsjetimo, riječ je o nedavno otvorenoj izravnoj njemačko greenfield investiciji. Tvornica proizvodi zaštitnu obuću, trenutno zapošljava 530 ljudi, a do kraja godine namjeravaju zaposliti dodatnih trideset. U pratnji njemačkog ministra bilo je i 50-tak njemačkih gospodarstvenika, parlamentaraca kao i predstavnika medija.
Poduzeće je predstavio direktor Ewald Haimler, a gosti iz Njemačke razgledali su i proizvodne pogone. Ministar Brüderle zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu, te je naglasio da ovakve dobre primjere treba koristiti u produbljivanju zajedničke gospodarske suradnje. Župan međimurske županije Ivan Perhoč pozvao je ministra da njemačke gospodarstvenike upozna s međimurskim potencijalima, jer mjesta za kvalitetna strana ulaganjima poput Haix obuće kod nas uvijek ima.

Inače, njemački ministar gospodarstva i tehnologije u službenom posjetu Hrvatskoj boravi od srijede. U Zagrebu ih je primio predsjednik RH dr. Ivo Josipović, a osim Haix obuće ministar je obišao i tvrtku BHS Corrugated strojevi d.o.o. iz Trnovca Bartolovečkog u Varaždinskoj županiji.

S međimurske strane, osim direktora Haixa i župana, ministra su dočekali i zamjenik župana Anđelko Horvat, gradonačelnik Grada čakovca Branko Šalamon, načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić, te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije Vesna Haluga.