Proteklog vikenda KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica bila je domaćin 9. smotre dječjeg folklornog stvaralaštva koja je u 2 dana ugostila preko 800 djece iz čitavog Međimurja i goste iz Vrbanje, Karlovca i Marije Bistrice. Programe Smotre posjetilo je više od 1000 posjetitelja, koji su osim nastupa najmlađih čuvara narodnog blaga mogli pogledati izložbu ručnih radova te se okušati u izradi svetomarske, lepoglavske i paške čipke. Na Smotri se predstavilo 28 folklornih skupina iz 23 KUDa i 2 osnovne škole. Smotru je u subotu službeno otvorio predsjednik Skupštine Zajednice HKUU Međimurske županije g. Đuro Horvat nakon čega su uslijedili nastupi malih folkloraša iz Nedelišća, Mihovljana, Strahoninca, Zasadbrega, Gornjeg Kraljevca, Preloga, Ivanovca, Donjeg Kraljevca, Murskog Središća, Domašinca, Goričana, domaćina KUU „Zvon“ i gostiju KUD „Posavac“ iz Vrbanja i KUD „Sveta Ana – Vučjak“ iz Karlovca.

U nedjelju su se predstavili mali folkloraši iz Donjeg Vidovca, Pribislavca, Svete Marije, čakovca, Žiškovca, Mačkovca, Donje Dubrave, Šandorovca, Podturna, Svetog Martina na Muri i gosti iz Marije Bistrice.

Nastupe je pozorno pratila tročlana komisija u sastavu: Lidija Mikulan-Sraka zadužena za nošnju i ples, Boris Novak, prof. zadužen za sviranje i Klaudija Vidović, prof. koja je zamijenila službeno odsutnog Branimira Magdalenića, pratila je pjevanje.

Prema ocjenama prosudbene komisije najkasnije do 15.lipnja trebalo bi se znati koje će folklorne skupine ići na manifestacije državnog karaktera na kojima će predstavljati Međimurje.