– Kao i svake godine jedna od prioritetnih zadaća bilo je obilježavanje datuma značajnih za stvaranje Hrvatske države kao i obilježavanje sjećanja na naše poginule, nestale i umrle članove – rekao je u uvodnom djelu na redovnoj godišnjoj skupštini Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata općine Mala Subotica predsjednik udruge Josip Halić. – Kroz cijelu godinu dostojno smo obilježavali polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, sve važnije datume kad se sa ponosom sjećamo svih branitelja bez kojih danas ne bi bilo ni naše Hrvatske, koliko god to neki pokušali minorizirati i obezvrijediti stalnim progonom i neuvažavanjem branitelja, rekao je predsjednik Halić.

Osvrnuo se i na današnji položaj Hrvatske: – Druga je tema jesmo li se mi borili za takvu Hrvatsku kakvu imamo danas.

Najviše aktivnosti udruga je ostvarila na sportskom i kulturnom planu gdje je istaknuto da su bili najbolja ekipa osvojivši prvo mjesto na 16. sportskim braniteljskim igrama u Štrigovi u kategoriji mali nogomet. U finalu u potezanju užeta izgubili su i time nisu uspjeli osigurati odlazak na državno natjecanje.

član udruge i profesor informatike Enes Bektešević dao je sve od sebe da zajedno sa udrugom uspješno organiziraju tečaj informatike za njihove članove, ali i ostale zainteresirane kojima su dodatno približene osnove informatike.
 
– Kroz sportska natjecanja družila su se i djeca naših članova. Veoma mi je drago što se prošle godine na sportske igre djece branitelja odazvalo jako puno djece koja su dobrim rezultatima na županijskim susretima osigurala nastup na državnom natjecanju – spomenuo je između ostalog predsjednik Halić koji je pozvao članove da svakako upute konstruktivne kritike na rad udruge koje su u svakom trenutku dobrodošle.

Skupštini su osim članova prisustvovali predsjednik udruge Međimurske županije Josip Horvat, tajnik Dražen Tkalec, zamjenica načelnika općine Mala Subotica Danica Glad, predsjednik Mjesnog odbora Male Subotice Ivica Mesarić i predstavnici ostalih udruga sa područja općine.