Svečanu sjednicu povodom proslave 15 godina općine Mala Subotica, otvorio je i vodio predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Horvat. Nakon uvodnog pozdrava svih prisutnih, riječ je dao načelniku općine Josipu Šegoviću. Načelnik je u svom govoru naglasilo da se Mala Subotica prvi put spominje već u 13. stoljeću. Nešto više o životu naših predaka doznajemo čitajući zapis arhiđakona Ivana Goričkog iz 1334. godine u koje se spominju samo tri župe u Međimurju: Mala Subotica, Štrigova i Prelog. Nakon Domovinskog rata i osamostaljenja Hrvatske, Međimurje postaje zasebna geografska, privredna i kulturna cjelina. U sklopu te cjeline od naselja dviju katoličkih župa, Male Subotice i Orehovice nastaje općina Mala Subotica. Isto tako je spomenuo da su 07. veljače 1993. godine provedeni prvi lokalni izbori u Republici Hrvatskoj, pa tako i u Maloj Subotici. Temeljem rezultata izbora 17. travnja 1993. godine održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća kojom je predsjedao  najstariji izabrani vijećnik August Juras iz Male Subotice. Za prvog predsjednika Općinskog vijeća izabran je Antun Vincek iz Držimurca, a za prvog načelnika Darko Jambrović iz Štefanca.
Sve slike s proslave 15 godina općine Mala Subotica možete pogledati u galeriji (ili klikom na sliku uz vijest). Načelnik Josip Šegović kao značajnije investicije iz novije povijesti izdvojio je izgradnju školske športske dvorane i dogradnju osnovne škole u Maloj  Subotici i Držimurcu, uređenje komunalne infrastrukture u općini, razvoj poduzetničke zone u Maloj Subotici, sanaciju Doma kulture te crkve u Svetom Križu. Investicijom vrijednom preko 45 milijuna kuna poboljšani su uvjeti za rad u  školi, a svima nama ostvaren je dugogodišnji san. Načelnik je u svom govoru naglasio i najvažnije zadatke koje slijede u bliskoj budućnosti. To su aktiviranje poslovne zone, izgradnja kanalizacije, uređenje Doma kulture, uspostava katastra Sveti Križ, sanacija divlje deponije Molvine, pračenje djece školske i predškolske dobi, nastavak stipendiranja studenata, poticanje razvoja obrtništva i poduzetništva, poljoprivrede i stočarstva, pomoć socijalno ugroženim osobama, potpora svim udrugama i organizacijama u općini, te rješavanje svakodnevnih potreba mještana.

Na kraju svog govora, načelnik je svim sadašnjim i bivšim vijećnicima i poglavarima, te žiteljima općine Mala Subotica čestitao Dan općine!

Nakon govora načelnika općine Josipa Šegovića, predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Horvat dao je riječ Međimurskom županu Josipu Posavcu koji je pohvalio dosadašnju suradnju općine i županije, te istaknuo nadu da se tako dobra suradnja nastavi i dalje. Za govornicom je bio i predsjednik županijske skupštine Vladimir Ivković koji je isto čestitao rođendan svim žiteljima općine Mala Subotica te pohvalio dosadašnji rad općinskih tijela. Nakon govora, Vladimir Horvat je čestitao učenicima osnovne škole Mala Subotica na postignutim rezultatima te im je zajedno sa načelnikom Josipom Šegovićem uručio nagrade. Nakon podjele nagrada, ovu svečanu sjednicu na oduševljenje svih prisutnih. završio je etno bend „Vulenček“ prigodnom svirkom. Nakon sjednice, svi su se zaputili na razgledavanje izložbe te kasnije na domjenak u restoran „Fortuna“.