U subotu, 2. srpnja 2011. održano je županijsko vatrogasno natjecanje za seniore i seniorke, pod domaćinstvom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mala Subotica. Samo natjecanje se održalo na igralištu NK ''Spartak'' iz Male Subotice. Tradicionalno natjecanje koje svake godine privuče sve više znatiželjnika, kako samih natjecatelja tako i publike koji sportski bodre sve ekipe. Ovaj vikend u Maloj Subotici se održava i svečanost povodom dana Općine što je uveličalo ukupno 114 ekipa Dobrovoljnih vatrogasnih drustva i 1 ekipa JVP iz Medimurske županije, gledano po nekoj statističkoj brojci 1150 natjecatelja.

Pravo nastupa na županijskom natjecanju su imale prve 3 plasirane ekipe u svojim općinama-gradovima te još 10 najboljih ekipa po bodovima iz cijele županije. Ženske ekipe su imale sve pravo na nastup, bez obzira koje mjesto su zauzele na općinskom natjecanju.

Izvodile su se dvije vježbe agregatom i jedna štafetna utrka prema pravilniku HVZ-a k tome da se bodovala samo bolja vježba. Raspoređeni u kategorije muška "A", muška "B", žene "A", žene "B" i JVP "B". U kategorijama "B" pravo nastupa su imali samo natjecatelji stariji od 30 godina, te su prema broju godina dobivali i početne bodove koji su na kraju "stvarali" ukupni broj bodova kao i sami plasman. A kod "A" ekipa pravo nastupa imali su stariji od 16 godina.

Na natjecateljskom terenu je to izgledalo dosta napeto što je za 37 sudaca značilo i dosta koncentracije i nervoze kako bi bila zadovoljena pravednost oko sudačkih odluka. Gost i predstavnik HVZ-a, a takoder i kontrolor Stjepan Jurman nije imao previse briga oko sudačkih odluka jer moglo bi se reći da ih skoro i nije bilo, a ono nešto malo što je bilo na samom terenu se riješilo u toku.

Slakovec najefikasniji, tako se pričalo na kraju proglašenja jer su od 4 kategorije na 3 izborili mjesto na postolju, ali opet niti u jednoj kategoriji nisu zasjeli na sam vrh.

U kategoriji muška "A", koja je bila i najbrojnija od čak 40 desetina najbolje su se snašli vatrogasci DVD-a Savske Vesi koji su sa ukupno 417,69 bodova osvojili najveći pokal. Imali su najbolje vrijeme od svih natjecateljskih desetina sa 34,78 sekundi, a najbolje vrijeme na štafetnoj utrci pripalo je DVD-u Gardinovec sa 46,54 sekundi što im nije bilo dovoljno za jedno od prva 3 mjesta. U toj kategoriji 2. mjesto pripalo je Nedelišću sa 412,56 bodova, a 3. Sveti Martin na Muri sa osvojenih 410,24 bodova. Zaključno u kategoriji muška "A" i nije bilo previše iznenađenja jer je konkurencija bila prilično jaka i moglo se očekivati svašta, a samo jedan krivi korak značilo bi i nešto slabiji plasman.

U kategoriji muška "B" nije bilo iznenadenja, već dugi niz godina nedostižni su vatrogasci DVD-a MTC koji iza sebe imaju puno iskustva na državnim i međunarodnim natjecanjima te su od 29 ekipa imali najveći broj bodova od 432,48 što je bilo i najvise bodova od svih kategorija koji su nastupili. 2. mjesto DVD MTC Tvornica čarapa sa osvojenih 430,45 bodova i 3. mjesto DVD Slakovec sa ukupno 415,02 boda.

U kategoriji žene "A" nastupile su 32 desetine, a najbolje su bile vatrogaskinje DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane sa osvojenih 399,01 bodova. DVD-u Palovec kojima je trebalo manje od 1 boda da se popnu na sam vrh sa osvojenih 398,30 bodova bilo je dovoljno tek za 2. mjesto. 3. mjesto pripalo je DVD-u Slakovec sa ukupno 396,98 bodova.

U kategoriji žene "B" gdje je nastupilo 13 desetina daleko najbolje skoro bi se moglo reći bez konkurencije su bile vatrogaskinje DVD-a Mali Mihaljevec koje su sa 405,56 bodova ili više od 7 bodova razlike za drugima nadvisile sve. Ovo im je tek drugi nastup na županijskom natjecanju od kada su se oformile i druga pobjeda. Kakva li ih blistava budućnost tek čeka, kad se zna da su željne pobjeda i trofeja. 2. mjesto pripalo je DVD-u Slakovec sa 397,97 bodova i 3. mjesto DVD Vučetinec sa 391,39 bodova.  Pomalo iznenađujuće u ovoj kategoriji DVD Savska Ves zauzela je tek 4. mjesto što im možda neće biti dovoljno za Državno natjecanje.

U kategoriji JVP "B" nastupila je samo ekipa JVP grada čakovca koja je osvojila 428,00 bodova.

 


Na proglašenju, već skoro u mraku sve vatrogasce je pozdravio zapovjednik VZMZ Ivan Krištofić, predsjednik VZMZ Orsag Zlatko koji je rekao kako su prve 3 plasirane ekipe izborile direktan plasman na Državno natjecanje koje se održava sljedeće 2012. godine. Domaćin natjecanje se još ne zna. Uz ugledne goste iz političkog i kulturnog života koji su takoder pozdravili sve vatrogasce valja izdvojiti govor župana Međimurske županije Ivana Perhoča koji naglašava kako Bog čuva vatrogasce, a vatrogasci neka čuvaju sve Međimurce/ke od požara ili ne daj Bože katastrofa jer oni su ti koji idu tamo odakle drugi bježe. Tako da podržava sva natjecanja, jer preventivom koja se obavlja čitavu godinu jedan dan slobodno odvoje za druženje i natjecanje baš kakvo je bilo ovo danas.

Nakon natjecanja, svi su se pridružili zajedničkoj fešti pod šatorom u središtu Male Subotice do ranih jutarnjih sati uz "Albatros bend".

Sve fotografije pogledajte u galeriji.

čestitke svim ekipama u ime Općine Mala Subotica!