Dugovanja Općini Mala Subotica za komunalnu naknadu dosegla su do gotovo 600.000 kuna.
Mještani Držimurca i Strelca dužni su 51.000 kuna, Palovca 135.000 , Svetoga Križa 60.000, Male Subotice 200 000,a Štefanca 120.000 kuna.  Tako Općina i dalje pokušava namiriti dugovanja za komunalnu naknadu slanjem opomena i poziva na razgovor u svezi njihovih podmirenja. Nekima su se nakupila dugogodišnja dugovanja pa su i iznosi poprilično visoki, drugi imaju male mirovine te su u nemogućnosti podmiriti dugovanja i sl.  Upravo zbog takvih i sličnih slučajeva se šalju pozivi na razgovor da bi se našlo najpogodnije rješenje oko naplate duga za obje strane.

Popis dužnika komunalne naknade možete vidjeti klikom na «Dužnici», izbornik s lijeve strane weba Općine. Trebate obratiti pozornost na datum objave popisa jer su neki nakon tog datuma djelomično ili ukupno podmirili dugovanje. Ažuriranje postojećeg popisa dužnika uslijedit će po pristiglim uplatama do kraja ovog tjedna.

Načelnik Domjanić se posebno ispričava onim mještanima koji su zbog greške u programu računala pogrešno evidentirani kao dužnici. Naime, u mjesecu ožujku 2009. godine bile su poslane četiri uplatnice po domaćinstvu za komunalnu naknadu sa slivno-vodnom naknadom. Kod ispisa tih uplatnica računalo je bezrazložno na nekim uplatnicama ispisalo prepolovljen ukupan iznos, a zapamtilo točan iznos koji je zapravo trebalo platiti. Tako su neki mještani s takvim uplatnicama, ni krivi ni dužni, završili na popisu dužnika, a platili su sve što se ih teretilo. Još jednom, isprika. Pozivaju se svi mještani koji imaju bilo kakvih nejasnoća u vezi stanja duga da se jave u prostorije Općine da se to razjasni.