U subotu je u Palovcu bilo veselo. Palovčani, složni kao i uvijek, okupili su se u sportskom parku NK Dinamo Palovec kako bi obilježili dan svog sela. Na proslavi dana Palovca sudjelovale su udruge koje djeluju na području tog sela. članovi udruga natjecali su se u mnogim disciplinama kao što su primjerice viseća kuglana i gađanje zračnom puškom.
Za dobar štimung bio je zadužen poznati sajamski svirač Ceker, dok su novom domaćom pobjedom nogometaši NK Dinamo Palovec dali svoj obol dobrom štimungu na fešti. Za sve posjetitelje bio je organiziran besplatan grah. Iako je bio najavljen dolazak župana Perhoča, zbog obveza se ipak nije odazvao.
 
Sve prisutne pod velikim šatorom pozdravila je predsjednica Mjesnog odbora Palovec i zamjenica načelnika općine Mala Subotica Danica Glad, koja je predstavnicima najboljih udruga uručila pehare. U programu proslave, sudjelovali su recitacijama poznati malosubotički pjesnik Franjo Mesarić – Frenki i palovska pjesnikinja Marija Strnad. Udruga žena Palovčanke otpjevale su nekoliko pjesama i pokazale svima prisutnima pokrete aerobika.

Proslavi je prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Male Subotice Vladimir Mihalic, dok je program još vodio i Željko Agejev. Svi zajedno složili su se da vodstvo Nogometnog kluba Dinamo Palovec za organizaciju ovogodišnje Proslave zaslužuje same pohvale, pa je u prepunom šatoru potrajala dugo u noć. (Foto: Željko Agejev i Igor Halić)
 
Više slika sa večernje proslave pogledajte na portalu eMedjimurje.hr.