Na svečanosti povodom velike obljetnice nazočne su pozdravili Mladen Križaić, dožupan Međimurske županije, Dejan Buvač, predsjednik Upravnog odbora HSK-a te općinski načelnik Josip Šegović.  Puhački orkestar Općine Mala Subotica proslavio je 10. obljetnicu, a dok je još davne 1898. godine osnovan orkestar DVD Mala Subotica. Na okolnom području Male Subotice postajalo se više limenih glazbi, koliko i vatrogasnih društava. U novije vrijeme orkestar se formirao prije desetak godina i od tada je njegov dirigent prof. Davor Požgaj koji je na inicijativu pokretanja orkestra došao s Ivanom Podvezancem, Dragutinom Hrustekom i Petrom Zadravcem, poznatim sobočkim bandistima. – Nakon što smo proslavili desetu obljetnicu postojanja, u planu je formirati mlađu skupinu početnika te ćemo dodatno poraditi na suradnji sa školom. U početku je bilo teško, a sada kada imamo dovoljno rabljenih i novih instrumenata sve je puno lakše – kazao je Davor Požgaj, dirigent i voditelj orkestra.  Puhački orkestar Musikgesellschaft Geuensee iz Švicarske svojim dolaskom upriličio jubilej
Veliku obljetnicu proslavili su fantastičnim zajedničkim koncertom sa orkestrom Musikgesellschaft Geuensee iz Švicarske koji se održao pred prepunim gledalištem Doma kulture u Maloj Subotici. Prijateljstvo sa Švicarcima traje već više godina, a započelo je na inicijativu obitelji Cirkvenčić. Prvi dio koncerta pripao je domaćinima koju su suvremenim melodijama oduševili posjetitelje, a u čast gostima odsvirali su i uniformama koje su im oni poklonili. Gosti imali izuzetno efektan nastup uz pjesmu Hallo Mary Lou.

Hrvatski sabor kulture dodijelio priznanja za 50 godina bavljenja glazbom
U orkestru je sviralo preko osamdeset puhača, a 21 član je u sastavu orkestra od samoga početka. Visoka priznanja za 50 godina bavljenja limenom glazbom i to povelje Hrvatskog sabora kulture primili su Petar Zadravec, Dragutin Hrustek i Ivan Podvezanec. Da na mladima svijet ostaje i da uče od te da se ljubav prema limenoj glazbi njeguje i prenose s koljena na koljeno svojim je radom pokazao Petar Zadravec. Njegova dva unuka Igor Hrustek i Davor Hatlak u orkestru su već deset godina. Igor profesor trube te dobitnik prvih nagrada na državnim natjecanjima.  – Počeo sam učiti trubu u Belici kod Stjepana Taradija – Uteka, a nastavio svirati i u orkestru u Maloj Subotici. Završio sam muzičku akademiju u Zagrebu, a ove godine sam upisao i magisterij u Grazu  – kazao je Igor Hrustek,jedan od najboljih trubača ovoga dijela Hrvatske.  Sobotička limena glazba svirala je na mnogim nastupima, a gotovo je nemoguće organizirati neki veći događaj bez puhača. Postali su zaštitni znak Male Subotice, a neki od članova su počeli svirati u orkestru te izučili svoj zanat.

Franjo Mesarić – Frenky napisao monografiju 10. godina Puhačkog orkestra
Povodom lijepog jubileja orkestar je izdao i monografiju koju je napisao Franjo Mesarić- Frenki koji Sobočke puhače prati kroz njihovo djelovanje. U monografiji su i kopije prvog zapisnika o osnivanju na mađarskom jeziku iz 1898. Prikazan je povijesni prikaz limene glazbe te njihova sudjelovanja na smotrama, nastupima diljem Europe, a puhači su i sastavni dio lokalnog nogometnog derbija Dinamo – Spartak, a i budnice diljem Općine posebni su doživljaj. Za rad orkestar posebno se zalaže Općina i njeno vodstvo, a budućnost orkestra nije upitna jer rad s mladima bit će jedna od smjernica u budućnosti.