Proteklog vikenda u Donjoj Dubravi održana je 18. Smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije. Program smotre započeo je u subotu seminarom i radionicama za voditelje puhačkih orkestara kojeg je vodio profesionalni dirigent Miro Saje iz Slovenije. Nedjeljni program krenuo je mimohodom svih sudionika koji je završen na igralištu kod škole i zajedničkom izvedbom skladbe Vu Dobravi uz dirigentsku palicu Antuna Horvata. članovi KUD-a Seljačka sloga tom su prilikom zaplesali  uz limenu glazbu i prikazali „kak je to negda bilo“.

Sportska dvorana bila je premala da primi sve posjetitelje koji su željeli uživati u samostalnim nastupima sudionika smotre. Pozdravne riječi uputili su Zoran Horvat, predsjednik puhačkog orkestra domaćina i načelnik Donje Dubrave Marijan Varga, dok je smotru otvorio Dean Buvač, predsjednik ZHKUUMŽ i izaslanik međimurskog župana.  Na pozornici su se predstavili sastavi iz Belice, Goričana, Donjeg Kraljevca, Domašinca, čakovca, Male Subotice, Murskog Središća, Dekanovca i Donje Dubrave. Kao gost, nastupila je limena glazba iz Letenye.

Organizatori 18. Smotre puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije bili su Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije i Puhački orkestar Općine Donja Dubrava, a pokrovitelji Općina Donja Dubrava i europski IPA program koji se provodi pod nazivom „Folklorni festival kre Mure“.

Sve fotografije pogledajte u galeriji na portalu eMedjimurje.hr.