Tradicionalni "Sobočki fašnik" održat će se, kao i svake godine na Fašničku nedjelju, 14.02.2010., a pozivaju se  sve udruge, da se što masovnije aktivno uključe u povorku. Okupljanje je kod ''Donimo'' bara u Palovcu, od 13,30 – 13,45 sati, a povorka kreće u 14,00 sati prema ''Domu kulture'' u Maloj Subotici. Mole se svi maškori da dođu na vrijeme, kako bi povorka mogla krenuti u planiranom vremenu, jer će se kod škole povorci priključiti mali vrtićki maškori, koji s nestrpljenjem čekaju da budu najljepši dio vesele povorke. Na bini koja će se postaviti ispred Doma kulture sve će grupe prema želji moći izvesti svoj kratki program ili samo predstaviti svoju masku.

Prilikom dogovora oko detalja vezanih uz organizaciju sve su udruge  / klubovi / institucije, bile obaviještene da je od 01.-10.02.2010. potrebno prijaviti grupu koja će sudjelovati, te prema želji dostaviti CD sa muzikom na koju je program prilagođen. Ako grupa nema posebnih želja, prilikom predstavljanja, svirat će muzika prema izboru organizatora.

Bit će krafni, kuhanog vina, čaja, muzike, plesa… sve provjereno dobro! Dođite, zabavite se, pustite mašti na volju, opustite se i uživajte uz smijeh i ples maškora, pomozite otjerati zimu… i ''vužgati fašjeka''.

…maškareee ća mogu maškareeeee…