Udruga umirovljenika Podružnica Palovec, održala je redovitu skupštinu. Izvješća o radu su podnijeli predsjednik Blaž Kolarić i tajnica Rozina Horvat. Na Skupštini se okupilo stotinjak članova i gostiju. Skupštini su se odazvali načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić, zamjenica načelnika i predsjednica VMO Palovec Danica Glad te predstavnici mjesnih udruga i umirovljenici iz okolnih podružnica. Na taj su način dali do znanja da je Podružnica Palovec uključena u općinska društvena događanja, ali je posjetom dano svojevrsno priznanje njihovom radu koji je raznolik.

Od ubrane članarine organiziraju zajedničke zabave i kupanja u toplicama. U prošloj su godini organizirali nekoliko zabava, ali i kupanje u Banovcima u Sloveniji te kupanje pod nazivom „Bake, djedovi i unuci u Toplice Sveti Martin“. Sudjelovali su na Međužupanijskom natjecanju u streljaštvu, pikadu za žene i šahu. Jednom godišnje se natječu i druže s podružnicama iz Nedelišća, čakovca i Belice, što je već postala tradicija. Posjetili su i starije i bolesne članove u bolnici i kod kuće, a za Božić poklon paketom razvesele invalidne osobe i teško bolesne članove.

Ove godine planiraju poboljšati suradnju s ostalim organizacijama u selu, sudjelovati na manifestacijama koje se odvijaju na području Općine,  organizirati razna druženja, kupanju u toplicama u Sloveniji i Mađarskoj te nastaviti sa dosadašnjim aktivnostima. Na skupštini je bilo prijedloga da se organiziraju izleti ili šoping u Mađarsku, jer su se našli zakinuti umirovljenici koji ne hodaju na zabave. Prijedlog je javno iznesen, a vrijeme će pokazati hoće li prevladati jednoumlje ili će se predsjednik smilovati i vječitim avanturistima i umirovljenicima željnim putovanja.