Najbolja uvertira i najave nedjeljne utakmice, definitivno je bila pogled na tablicu gdje su obje susjedne ekipe zauzimale sam plafon. Dinamo iz Palovca je bio prvi, dok je Spartak iz Male Subotice bio na drugom mjestu. Eventualna pobjeda bilo Dinama ili Spartaka značila je prvo mjesto 1. Međimurske nogometne lige.
Usprks tome, mnoštvo gledatelja (preko 500 prodanih karata) i nije imalo priliku uživati u nogometu koji je sigurno bio ispod njihovih očekivanja. Rezultatom od 1:1 završen je vječiti derbi između Spartaka iz Male Subotice i Dinama iz Palovca. Ipak, plasman spomenutih ekipa nije se promijenio zahvaljujući pobjedi Savske Vesi nad Slobodom iz Slakovca koja je bila treća.
Obje ekipe u silnoj želji da se što bolje predstave publici, iznevjerile su same sebe. Palovec je na krilima svojih navijača dominirao utakmicom prvo poluvrijeme, kada je i Pero Ružić u 42. minuti postigao prvi zgoditak na utakmici, dok je Spartaku pripalo drugo poluvrijeme u kojem je Matija Pavleković izjednačio u 66. minuti.
Nakon utakmice, zamolili smo predsjednike klubova da u postocima rezimiraju utakmicu. Prema razmišljanju predsjednika Dinama, gosp. Josipa Šegovića odnos snaga bio je 50-50, dok je predsjednik Spartaka gosp. Kristijan Juras ponudio omjer 60-40 u korist svog kluba.
Na kraju samo da dodam razmišljanje kako su navijači Dinama i Spartaka još jednom nakon povijesnog finala kupa Međimurja 2006. godine, korektnim ponašanjem dokazali kako je nepotrebno da PU Međimurska i nadalje klasificira susjedni derbi kao utakmicu visokog rizika.

Evo i sastava:
SPARTAK: Jalšovec, Lacković, Janković, Opačak, Podgorelec, Barić, Šegović, Gregorinčić (65. Hrastić), Križaić Goran, Orehovec (Halić), Pavleković
Trener: Ante čapalija

DINAMO: Rebernik, Darko Žulić, Gelo (88. Jančec), Šegović, Katić, Makar, Danijel Žulić (72. Juras M.), Štampar (76. Dodlek), Nađ, Kolarić, Ružić.
Treneri: Danijel Žulić i Marijan Gelo

U galeriji možete pronaći mnoštvo slika sa spomenute utakmice.