U srijedu je djeci u Dječji vrtić „Potočnica“ u Maloj Subotici došao autobus „čudesna šuma“ za razvoj stvaralačkih i kreativnih sposobnosti djece. Iako vrtić ima svoje kreativne radionice i bezbroj igračaka, za djecu je ovo ipak nešto novo. Osim vrtića u Maloj Subotici posjetio je i osnovnu školu u Držimurcu i tamo odraditi svoj program sa djecom od 1. do 4. razreda.

Šteta što je kiša poremetila plan igranja djece vani i na terasi. Međutim i u samom autobusu ne smeta da se djeca igraju igračkama ili crtaju, slikaju ili pak igraju video igre na kompjuterima. U sam projekt uključio se Obiteljski centar Varaždinske županije. Stručni djelatnici Obiteljskog centra provoditi će sve aktivnosti vezane uz projekt Autobus „čarobna šuma“, uz pomoć volontera općina i grada sudionika, škola te Međimurske županije.

U sklopu boravka djece u vrtiću djeci je to ipak jako zanimljivo, jer je nešto novo i sve je smješteno u autobusu. Općina Mala Subotica svestrano podržava ovaj projekt s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i afirmacije pozitivnih vrijednosti kod djece.
     
Ravnateljica vrtića Vesna Dodlek rekla nam je u razgovoru, kako su djeca zadovoljna, sretna i kako se lijepo igraju. Mnoga su djeca za računalom, a mnoga u ruci s igračkama ili pak crtaju.
     
Autobus „čudesna šuma“ ostao je oko dva sata u Maloj Subotici, a nakon toga otišao svojim putem u Držimurec gdje je isto tako ostao nekoliko sati sa djecom iz tamošnje osnovne škole.