Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora čakovec na svečanoj je sjednici u hotelu park uručila Plateke Zlatna kuna najboljim tvrtkama. Najbolja je mala tvrtka Šestan-Busch iz Preloga, srednja Centrometal Macinec, a velika Haix obuća Mala Subotica.

Haix obuća d.o.o. je tvrtka koja spada u kategoriju velikih trgovačkih društava, a bavi se proizvodnjom obuće. Nastala je kao tvrtka-kćer njemačke korporacije Haix group, koja je najprije 2004. godine u čakovcu osnovala svoju hrvatsku podružnicu, a 2009. u Maloj Subotici izgradila veliku proizvodnu halu s visokofunkcionalnim proizvodnim pogonom, jednu od najznačajnijih greenfield-investicija u Međimurju i sjevernoj Hrvatskoj.

Tvrtka danas u Maloj Subotici zapošljava preko 500 djelatnika, raspolaže s ukupnim poslovnim prostorom od oko 6.000 m2 (od čega je 4.200 m2 proizvodnog prostora, te 1.000 m2 skladišnog prostora), a dnevni joj je kapacitet proizvodnje preko 3.000 pari obuće. U proizvodnom programu Haix grupe nalazi se, između ostalog, zaštitna, radna i specijalna obuća različitih namjena (cipele ili čizme za vatrogasce, policiju, vojsku, spasilačke službe, lovce, šumare i drugo), ali i druge vrste obuće, kao što je obuća za slobodno vrijeme ili sport. Poslovna politika matične tvrtke se već dugi niz godina bazira na kontinuiranom ulaganju u nove proizvodnje i nove tehnologije, pa su tvrtke-kćeri, osim u Njemačkoj i Hrvatskoj, danas razgranate po cijelom svijetu, od Francuske, preko Sjedinjenih Američkih Država do Hong-Konga.

Uz stalno povećanje broja zaposlenih, svake godine raste i ukupni prihod korporacije, koji je u 2010. godini iznosio preko 50 milijuna eura. Kao inovativni proizvođač funkcionalne obuće visoke tehnologije diljem svijeta, tvrtka ispunjava najstrože zahtjeve za funkcionalnošću, kvalitetom i dizajnom, uz dobar odnos cijena i usluga, stoji u obrazloženju nagrade HGK.