Proteklog vikenda, 23. i 24. ožujka održano je državno prvenstvo u Biogradu na moru. Naše su karatistice i karatisti opet pobjeđivali konkurenciju. Na izrazito jakom državnom prvenstvu za učenike/učenice i mlađe kadete/kadetkinje osvojene su 3 medalje.

Antonia Ružić je prvakinja Hrvatske u kategoriji učenica do 32 kilograma. Iako je početkom godine tek ušla u uzrast učenica pomela je sve pred sobom. Antonia je borbe odradila profesionalnom smirenošću i u prvom kolu pobijedila predstavnicu KK Bregana, u drugom predstavnicu KK Nexe iz Našica, u trećem kolu svoju veliku protivnicu iz KK Đurđevac te u finalu drugu predstavnicu KK Nexe. Pri tom je pokazala da sve one medalje na pripremnim turnirima nisu bile slučajne već vrijedan rezultat koji rijetko tko u svome životu postigne.

Mihael Sirc je naš viceprvak u uzrastu učenika do 42 kilograma. Mihael je kao najmlađi predstavnik te kategorije osvojio vrijednu medalju pobjedivši protivnike iz KK Ipon Zagreb, u drugom kolu predstavnika Ri Croatie iz Rijeke, te predstavnika KK Velika Gorica u trećem kolu. U finalu je izgubio od iskusnog predstavnika KK Bushido iz Zagreba. Mihael je u ovoj godini imao nekoliko uspjeha i padova, ali ova medalja mu je došla kao vrijedna nagrada za upornost i naporan trening.

Maria Murković je naša predstavnica u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kilograma gdje je osvojila broncu. Iako se od nje očekivalo puno više, podlegla je pritisku tih naših očekivanja i osvojenih medalja učenika te nije u borbe ulazila onako samouvjereno kako smo to bili navikli. Pobijedila je redom predstavnice KK Hercegovina, te predstavnicu KK Obi iz Ploča. Nakon toga tijesnim rezultatom izgubila od predstavnice KK Virovitica što ju je dovelo u repasaž i borbu za broncu gdje je bila bolja od predstavnice KK Ploče. Maria sudjeluje na svakom turniru koji pohodi KK Mala Subotica te je usprkos svemu osvojila državnu medalju i došla u krug „izabranih“ kojima je to uspjelo.

Na državnom prvenstvu sudjelovao je i David Kolarić koji se nije uspio izboriti za drugo kolo natjecanja.

Sve te medalje dovele su Karate klub Mala Subotica na zavidna mjesta top liste klubova s osvajačima medalja. Treće mjesto u Hrvatskom karate savezu u uzrastu učenika od ukupno 50 klubova koji su sudjelovali na ovom državnom natjecanju te 28. mjesto u uzrastu mlađih kadeta od 65 klubova koji su sudjelovali. Uz državnu medalju Filipa Novaka, u ovoj godini imamo 4 državne medalje što je najveći broj od našeg osnutka.

Hvala svim uključenima , roditeljima, sponzorima i općini u organizaciji te logističkoj potpori našim nastojanjima da se osvoje što vrednije medalje. Naša općina je po ovim rezultatima postala još poznatija i sjajna je pozivnica za naš turnir Style cup koji će se održati 4. svibnja u dvorani OŠ Mala Subotica.