Karatisti Male Subotice su i ovaj vikend bili u akciji prikupljanja medalja, ovaj put je to bilo u Zagrebu na već tradicionalnom 13. Karate memorijalu poginulim bojovnicima grada Zagreba. Donijeli smo kući 7 medalja od kojih se istiću zlatne medalje Antonie Ružić, Dominika Murkovića i Mihaela Sirca, srebro Marie Murković te bronce Klare Kobetić i Antonie Ružić.  Antonia Ružić je u kategoriji mlađih učenica do 28 kilograma zasluženo u 3 borbe s velikom bodovnom razlikom uzela zlato te je isto pokušala i kategoriji učenica do 32 kilograma, ali je zaustavljena u drugoj borbi odlukom sudaca nakon neriješenog rezultata te osvojila broncu.

Dominik Murković je u kategoriji mlađih učenika do 28 kilograma suvereno zavladao te u 3 borbe porazio protivnike osvojivši zlato. To isto uradio je i Mihael Sirc u teškoj kategoriji mlađih učenika, ali u 4 borbe. Maria Murković je u finalu kategorije mlađih kadetkinja nakon 3 borbe osvojila srebro odlukom sudaca nakon neriješenog rezultata u regularnom dijelu meča. U istoj kategoriji nastupala je i Klara Kobetić koja je s finalisticom iz Velike Gorice, s kojom je radila Maria, u zadnjoj sekundi izgubila 1-0 nakon ravnopravno odrađene borbe te je pobjedivši još jednu borbu u repasažu osvojila broncu.

Naš Filip Novak za dlaku je izbjegao osvajanje medalje izgubivši borbu za broncu u kategoriji kadeta do 57 kilograma nakon nerješenog rezultata u regularnom dijelu i to opet odlukom sudaca. Ispada da je troje naših natjecatelja izgubilo borbe glasanjem sudaca nakon ravnopravne borbe u ringu, a samo dvije s bodovnom razlikom što je dobro, ali ostavlja i mogućnosti za poboljšanja što će naši karatisti odraditi i popraviti na budućim treninzima.

Naime u karateu nakon regularnog dijela borbe čija dužina ovisi o starosti natjecatelja nema produžetaka već suci samostalno donose odluku dizanjem zastavice u korist natjecatelja koji je po njima bio bolji, a tu su uvijek moguće greške pa treba inzistirati na pobijedi bodovnom razlikom. Medaljama karatista mnogo su pridonjeli i roditelji koji ih prate i bodre na natjecanjima te im se ovim putem zahvaljujemo.