Dolaskom jeseni  održavaju se širom Lijepe naše najrazličitije manifestacije koje slave dolazak jeseni. Jedna takva manifestacija je i Voloderska jesen  koja se svake godine održava sredinom rujna u Voloderu.

Ove godine folklor i folklorno blago Međimurja predstavljala je KUU “Zvon“ iz Male Subotice.

Već  je uobičajeno da se na toj manifestaciji osim folklora  izabire i najljepša sneha, zapravo ruho koje ta sneha nosi. Folkloraši i tamburaši “Zvona“ predstavili su se spletom međimurskih kola i plesova, a potom su bodrili svoju predstavnicu Marinu Držanić koja je sudjelovala u izboru za najljepšu snehu. Snehe su  trebale  predstaviti svoje ruho tj. nošnju do najsitnijih detalja, ispričati za koju se prigodu oblačila ta nošnja te koliko je stara. Kako se  predstavnica „Zvona“ obukla za odlazak na svadbu, zapravo na ples z bidrami, nije joj bilo teško  stalno nositi bidru na glavi u čemu je bila vrlo vješta.

Žiri koji je sudjelovao u izboru za najljepšu snehu uvrstio  je  stoga predstavnicu „Zvona“ među tri najljepše  snehe  te je nagradio prigodnim poklonima. Bidru za koju se još kaže da je “NAČETEK….POJEDEK I SEM SKUP DOBER NOJEDEK“ naravno da su na kraju pojeli.