Već je postalo uobičajeno da folkloraši i tamburaši “Zvona“ i njihovi simpatizeri tijekom godine odrade barem jedan nastup izvan granica Lijepe naše. Ove godine odlučili su da prihvate poziv za sudjelovanje na 4. Međunarodnom festivalu “Music and Sea“ u Grčkoj.

Festival se održavao u Paraliji , turističkom središtu podno čuvenog Olympa na obalama Egejskog mora te u glavnom gradskom središtu pokrajine Pierija – Katerini.

Na ovom su festivalu sudjelovali i zborovi iz najrazličitijih zemalja koji su se borili za grand prix dok su folklorne skupine sudjelovale s ciljem prezentiranja kulturnog blaga kraja iz kojeg dolaze.
“Zvonovci“ su odradili dva nastupa u večernjim satima i izazvali veliko oduševljenje publike svojim plesom, pjesmom i nošnjom. Kako su nastupi bili u večernjim satima dani su iskorišteni za razgledavanje Paralije, Soluna i Meteora, ali i za odmor i zabavu na plažama Olympic Beacha. Od svega viđenog treba spomenuti Meteoru- skupinu grčkih pravoslavnih manastira izgrađenih na visokim kamenim liticama koje poput stupova strše u nebo. Nalaze se u zapadnij Tesaliji, pored grada Kalambakija. Manastiri su izgrađeni na prirodnim stijenama vapnenca visokim i do 500 metara. Od 24 manastira danas ih je preostalo samo 6. “Zvonovci“ su odlučili ući u najveći manastir Veliki Meteoron koji je podignut u 14. stoljeću , a obnavljan 1483. i 1552. godine. U njemu je glavni muzej za turiste kao i glavna crkva posvećena Isusovom preobraženju. Svakako bi preporučili svima koji se nađu u Grčkoj da posjete Meteoru.

Iako je bilo potrebno dosta sati vožnje autobusom do Grčke i natrag , svi su oduševljeni viđenim i doživljenim. Na povratku posjetili su Skopje želeći se uvjeriti što je sve izgrađeno u minule dvije godine od posljednjeg posjeta. Bili su oduševljeni viđenim, ali i novim započetim projektima.