Prošle subote, u dvorani DVD-a Mala Subotica, održana je godišnja skupština Sportsko ribolovne udruge ŠARAN Mala Subotica. Kako je Milan Zadravec, dosadašnji predsjenik udruge, nedavno podnio neopozivu ostavku, izvješće o radu podnio je dopredsjednik društva Mladen Jelenić. Najviše vremena sobočki ribiči potrošili su na uređenje okoliša ribnjaka u koje je uključena stalna košnja trave i kčenje šiblja uz ribnjak.

U zimskim mjesecima puno truda uloženo je na lomljenje leda, dok je proljeće donijelo visok vodostaj koji je poplavio ribički dom, pa je trebalo spašavati inventar i opremu, a ukupno su ribiči u prošloj godini odradili 35 radnih akcija. Uz brojna druženja na ribnjaku posebno treba izdvojiti 5 društvenih natjecanja te organizaciju općinskog kupa, gdje je ekipa Šarana osvojila treće mjesto. Uz sudjelovanje na brojnim općinskim manifestacijama ribiči su svoje terene ustupili i drugim općinskim udrugama za razna druženja i natjecanja. Na kraju svog izlaganja dopredsjednik je zahvalio općini i mjesnom odboru na dobroj suradnji kao i članovima udruga koje su sudjelovale u zajedničkim akcijama.

Zahvalio je i svim članovima koji su svojim zalaganjem pomogli u radu udruge, te je pozvao i one manje aktivne da se malo više uključe u naredne aktivnosti. Izvješće o radu, kao i financijsko izvješće, izvješće Nadzornog odbora te plan i program rada i financijski plan za 2012. godinu jednoglasno su prihvaćeni. Kako Udruga ne bi i nadalje radila u krnjem sastavu, nakon podnošenja izvješća prešlo se na izbor novog predsjednika, njegovog zamjenika te dva člana Upravnog odbora. Za novog predsjednika jednoglasno je izabran Mladen Jelenić, dosadašnji dopredsjednik, dok je za dopredsjednika izabran Tomislav Ciglar. Za nove članove Upravog  odbora izabrani  su Josip Baranić i Dejan Šoštarić.

Uz predsjednika, dopredsjednika i dva nova člana, UO čine još i Jasmin Goričanec, Denis Sabol i Borislav Drk koji je ujedno obavlja i poslove  tajnika i blagajnika. Rad skupštine pozdravili su brojni predstavnici drugih ribičkih društava kao i ostalih udruga s kojima ribiči Šarana surađuju, a sve nazočne pozdravio je i Dragutin Branilović, predsjenik MO Mala Subotica. (Tekst i snimke: Valentin Šipuš)