Ovo je, mogli bismo slobodno tako okarakterizirati, jedan od povijesnih dana u općini Mala Subotica. Nakon što je izgrađena Zona poduzetništva Mala Subotica, danas je po prvi puta započelo dugo pripremano javno nadmetanje za osamnaest od dvadesettri parcele. Povjerenstvo u sastavu Marija Halić, Miroslav Kocijan, te načelnik općine Josip Šegović stiglo je na licu mjesta prodaje građevinskog zemljišta u Zoni poduzetništva Mala Subotica i objavilo da se provodi javno nadmetanje za prodaju građevinskog zemljišta namijenjenog izgradnji poduzetničkih objekta. Sve slike možete pogledati u galeriji.

Javno nadmetanje provela je predsjednica Povjerenstva Marija Halić koja je nazočne detaljno upoznala s uvjetima objavljenog javnog nadmetanja, položajem građevinskog zemljišta i međama građevinskih parcela. Potrebne jamčevine u iznosu od 15.000,00 kn po parceli koje su trebale biti uplaćene dan prije nadmetanja, podmirile su dvije firme, i to „Haix obuća" d.o.o. iz čakovca za tri parcele i „Bajrić" d.o.o. Belica za jednu parcelu. Javnim nadmetanjem za kupnju parcela po 110,00 kn za m2, firma „Haix obuća" kupila je parcele pod rednim brojem 1, 2 i 3, dok je tvrtka „Bajrić" kupila parcelu broj 4. Ukupno je „Haix obuća" kupila 17,630 m2 zemljišta što iznosi 1.939.300,00 kn uplate na račun općine, dok je „Bajrić"  za 5, 222m2 zemljišta izdvojio 574.420,00 kn.

Osim spomenutog dvojca, na javnom nadmetanju su se pojavili i drugi interesenti te se pokazalo da bi moglo biti jako zanimljivo na drugom javnom nadmetanju koje slijedi 26. rujna o.g. Općina Mala Subotica je nesumnjivo povukla odličan potez kad se odlučila za izgradnju Zone poduzetništva, jer je na taj način otvorila prostor smanjenju nezaposlenosti u općini i pridonijela rastu općeg zadovoljstva.