U Samoborskom Farkaševcu u subotu 15.06.2013. odigrane su utakmice na 5.Međunarodnom festivalu nogometa pod nazivom "Dječji nogomet 2013." Na turniru su sudjelovali i početanici i limači NŠ "Spartak".
I ne samo da su sudjelovali, nego su svojim pristupom igri, zalaganjem ali i kvalitetnom igrom na odličan način predstavili sebe i cijelu našu nogometnu školu uopće. Usprkos nesnosnoj vrućini maksimalno su se zalagali na svakoj utakmici protiv vrlo renomiranih protivnika i samo je malo sreće nedostajalo da se plasiramo u samu završnicu u obje kategorije. I jedna i druga ekipa zauzele su u svojoj skupini 3.mjesto, dočim su prve dvije najbolje plasirane ekipe išle u četvrtfinale. Posebno je šteta za ekipu limača, koji su doživjeli samo jedan poraz i primili samo jedan gol na turniru, ali je splet okolonosti bio takav da ni 10 bodova u pet utakmica nije bilo dovoljno za prolaz u daljnji krug. Šteta. Isto tako su blizu bili i početnici, koji su ostvarili dvije pobjede i doživjeli isto toliko poraza, pa im tih 6 osvojenih bodova nije bilo dovoljno za više od 3.mjesta u grupi. No sve u svemu, možemo biti izuzetno zadovoljni viđenim od strane naše djece, pokazali su želju, angažman i kvalitetu zbog koje možemo biti isključivo ponosni. Ono čime ne možemo biti previše zadovoljni jest sama organizacija ovog međunarodnog turnira, koja nije bila baš na razini onakvoj kakvu smo očekivali obzirom na kvalitetu ekipa i vrlo skupu kotizaciju za svaku od ekipa ( 90 kn po igraču!!!). NŠ "Spartak" se ovim putem zahvaljuje prvenstveno igračima i trenerima na rezultatima, ali i svim roditeljima koji su prisustvovali toj manifestaciji u velikom broju i zdušno navijali te organizirali i pripremili velike količine jela i pića za sve "spartakovce". Hvala!!!

Za početnike su nastupili: Petar Vlašić, Toni Horvat, Karlo Kovačić, Samuel Taradi, Matija Herman, Karlo Lukman, Matej Sirc, Patrik Šoštarić, Leon Đurkin, Nikola Obadić i Josip Blažona.
Za limače su nastupili: Jan Martan, Matej Sirc, Fran Slaviček, Juraj Škvorc, Matija Herman, Dino Jančec, Mihael Jančec, Ivan Dominić, Nikola Obadić, Jakov Blažona, Karlo Lukman, Leonard Horvat, Dario Kovačić i Eli Hrgović.
Obje su ekipe vodili treneri Tomislav Podgorelec i Marinko Juras.

REZULTATI:
POčETNICI:
Spartak – Željezničar 2-0
Spartak – Samobor 0-1
Spartak – Mosor 0-2
Spartak – Šibenik 2-1

tablica:
1.Mosor 9
2.Samobor 7
3.Spartak 6

LIMAčI:
Spartak – Željezničar 3-0
Spartak – Bregana 1-0
Spartak – Talent Cazin 1-0
Spartak – Šibenik 0-0
Spartak – Bela Krajina 0-1

tablica:
1.Bela Krajina 13
2.Šibenik 11
3.Spartak 10