Osnovna škola Tomaša Goričanca iz Male Subotice bila je domaćin završnom  malonogometnom turniru u organizaciji Zajednice školskih športskih klubova Međimurske županije. Kroz kvalifikacije na završnicu su se plasirale škole Podturen, D. Dubrava, D. Kraljevec, Kotoriba, Mursko Središće i domaćin Mala Subotica. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a igralo se po sistemu svaki sa svakim. U skupini A Podturen je osvojio prvo mjesto i izborio finale sa dvije pobjede 4 – 1, dok su susjedne škole Kotoriba i Donja Dubrava remizirale 2 – 2, te je kroz raspucavanje sedmeraca ekipa D. Dubrave izborila utješnu utakmicu za treće mjesto.

Skupina „B“ je nudila puno više uzbuđenja, pa je tako M. Središće pobijedilo D. Kraljevec 3 – 1, M. Subotica pobjedila M. Središće  5 – 1, a na kraju D. Kraljevec, Malu Suboticu, u utakmici gdje je bilo obrata, pa čak i isključenja 3 – 2, što im je bilo dovoljno tek za drugo mjesto u skupini.
Utakmica za treće mjesto u potpunosti je pripala ekipi Donje Dubrave, koja je očito bila svježija i sa više igrača u rotaciji, od vidno umornih i iscrpljenih igrača iz Donjeg Kraljevca. Rezultat je bio 3 – 1, ali nije odraz događaja na terenu, a kao ilustracija zbivanja može poslužiti i podatak da je golman „Kraljeva“  Nikola Ružić imao tokom 30 minuta igre 27 fantastičnih obrana, od čega 8 u situaciji „jedan na jedan“. Ružić je i u utakmicama skupine bio nerješiva enigma za protivničke napadače. 
Finalna utakmica između Male Subotice i Podturna više je ličila na partiju šaha njihovih trenera nego na nogomet. Ulog je očito bio prevelik, pa su ekipe igrale na sigurno. Domaći „Ftiči“ poveli su golom Šegovića i do odmora sigurno čuvali vodstvo. U drugo poluvrijeme  gosti iz Podturna krenuli su agresivnije i odlučnije, što im se i isplatilo, jer su vrlo brzo izjednačili pogotkom Horvata.   Ponovno se igra umirila, te je bilo sve izglednije da će dvoboj završiti bez pobjednika. Međutim domaći  su kao i kod prvog gola jednom brzom akcijom, te proigravanjem  S.Hlišća za D. Šegovića došli do zaslužene pobjede, mada ni obrnut rezultat ne bi bio nezaslužen. Zanimljivo je da su oba trenera koristili vrlo malo igrača (sa po jednom izmjenom), pa je i umor vjerojatno pridonio nešto slabijem nogometu u finalu.

Pobjednik OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Za pobjedničku ekipu  školskog športskog kluba „Ftiči“ iz OŠ T. Goričanca Mala Subotica D. Šegović, V. Štampar, D. Hlišć, S. Hlišć, N. Hlišć, D. Opačak, L. Nađ, P. Pintarić, D. Jurčec, T. Miljančić, M. Marčec i V. Novosel, a ekipu je vodio tandem Tomica Podgorelec i Manuela Stričak. 
Organizacijski dio turnira (prehrana, zapisnički stol, razglas …) primjereno su odradili učitelji, učenici i osoblje osnovne škole M. Subotica, pod    ravnanjem ravnateljice gđe. Đurđe Horvat uz koordinaciju predstavnika Zajednice ŠŠK gdina. Horvat Marina. Učenici su vrlo bučno navijali za svoje favorite, čak se našla i pokoja „vuvuzela“ koja je davala poseban štih. U pauzama između utakmica gledatelje su zabavljale plesačice iz plesnog studija Livi, popularne „Vatrene“ , inače učenice škole domačina.
Djelitelji pravde na turniru bili su savezni sudac Matija Horvat i regionalni sudac Nino Škrobar. Suci su pokazali zavidno znanje i osjećaj za igru, te nisu ni jednom svojom odlukom oštetili neku od ekipa i utjecali na rezultat, a ekipe su bile izuzetno fer i korektne. 
Turnir su pratili uz podosta zabilješki u svoje notese, treneri iz nogometne škole Međimurje-čakovec. Voditelj škole gdin. Drago Naranđa, te trener U14, Mario Šarić, u razgovoru su posebno istakli da naš nogometni drugoligaš N.K. Međimurje u potpunosti okreče igračima iz našeg kraja, te će oni kao nogometna škola raditi opsežne selekcije po cijelom Međimurju, kako bi omogućili svim talentiranim nogometašima da svoj talent uz pravilan i stručan rad u okviru Nogometne škole, što više oplemene.
ŠŠK Ftići kao prvak Međimurja sa nestrpljenjem isčekuje izvlačenje polufinalnih skupina turnira državne završnice, te se nadaju da bi kao domaćin jednog od njih, uz pomoć svoje vjerne publike mogli doći i do samog finala koje se ove godine održava u Trogiru. Mi im pak želimo puno sreće i uspjeha u tome.

Bilten pogledajte klikom ovdje.