Prenosimo vijest sa weba NK Spartak: "U nedelju, 4.3.2012. odigravao se malonogometni turnir na koji smo prijavili dvije ekipe a to su  U-7 (rođ. 2004. i mlađi) i U-9 (rođ. 2002. i mlađi) a domaćin je bila N. Š. Sloga iz čakovca. Prijepodne su bile na rasporedu utakmice kategorije U-9 gdje su naši mali polaznici došli do samog kraja i osvojili drugo mjesto.

Počelo je utakmicama po skupinama gdje smo bili u skupini sa N. Š. Međimurje – čakovec i N. Š. Fotex iz Nedeljanca. Prva utakmica sa Međimurjem gdje smo u obostrano dobroj igri pokazali više želje i više borbenosti od protivnika, ali i sa odličnom obranom došli do pobjede od jednog gola razlike i do tri boda u skupini. Druga utakmica po skupinama sa ekipom Fotexa po mnogima je bila i najbolja utakmica cijelog turnira.

Tu je bilo puno dobrog nogometa,akcija, dobrih obrana, borbenosti sa obje strane. U takvim utakmicama pobjeđuje onaj koji  uspije zadržati koncetraciju do kraja. Ovaj puta je to bila ekipa Fotexa koja sa jednim golom nakon  jedne naše neopreznosti odnosi pobjedu i tri boda vrijedna prvog mjesta u skupini te smo mi ušli u četvrtfinale kao druga ekipa u skupini. Nakon ove utakmice bilo je jasno da ponovimo li ovakvo izdanje u utakmicama za plasman sigurno smo u finalu, a tako je i bilo.

četvrtfinale nam je donijelo ekipu Podravine iz Ludbrega. Prva utakmica koju smo do sada odigrali sa susjedima iz Ludbrega završila je golom u njihovoj mreži. Utakmica kao i ostale sa puno tempa, dobrih akcija, borbenosti i odlične naše obrane. Polufinale sa ekipom čarda Martijevci (Slovenija) opet isti pristup. Borbenost, zalaganje svakog igrača i odlične već toliko spominjane obrane i zaslužena pobjeda sa jednim golom razlike i finale je tu.

U finalu sa ekipom Međimurje 1 prikazali smo odličnu igru, dominaciju tijekom cijelog susreta gdje smo protivniku dozvolili samo jedan udarac na gol ali nismo bili dovoljno koncentrirani u završnici pa utakmica završava neriješeno te se pristupa izvođenju šesteraca. Naravno kako to obično biva sretnija i spretnija ekipa Međimurja dolazi do pobjede i prvog mjesta. Na kraju ostaje žal za izgubljenim finalom, ali eto ne pobjeđuje uvijek bolji. Naravno da to drugo mjesto je jako veliki rezultat za naše male spartance u jakoj konkurenciji odličnih ekipa. Osim drugog mjesta imali smo i najboljeg igrača turnira kategorije U-9, a to je Ivan Dominić. Na turniru bili su: Držanić Antonio, Jančec Dino, Dominić Ivan, Jančec Mihael, Obadić Nikola, Ciglar Tomislav, Mendelski Matija, Hrgović Eli, Horvat Leonard te trener Podgorelec Tomislav uz jaku podršku roditelja kao i uvijek."


Rezultati po skupinama:

Spartak-Međimurje  1:0                                                                
Fotex-Spartak  1:0                                                                             

četvrtfinale:
Spartak-Podravina  1:0

Polufinale:
Spartak-čarda  1:0

Finale:
Spartak-Međimurje 1  0:0 (1:2)

1. Međimurje 1
2. Spartak
3. Zelenko


"Početnici su bili u skupini sa ekipama čarda, Sloga2 i Međimurje-čakovec. Prva utakmica po skupinama sa ekipom Međimurja išla je samo u jednom smjeru. Puno bolji ulazak u utakmicu naših mališana koji su nastavili turnir kao i stariji prijepodne sa mnogo želje i borbenosti  dovelo je do tri gola u protivničkoj mreži a moglo je biti i više (Mendelski 2, Obadić 1 gol). Druga utakmica u skupini sa ekipom Sloga2 nastavlja se razpoloženost naših napadača koji sa tri gola protivniku daju do znanja da se i u ovoj kategoriji možemo nadati  jako dobrom plasmanu (Mendelski 2, Sirc 1 gol).

Treća utakmica sa ekipom čarde bila je za prvo mjesto u skupini gdje nam je bio dovoljan bilo koji neriješeni rezultat. Iako je protivnik došao u vodstvo na početku utakmice naši igrači stisnuli su protivnika na njihovu polovicu te pred kraj došli do toliko željenog gola i sa neriješenim osvojili prvo mjesto u skupini (Mendelski 1 gol). Polufinalna utakmica sa ekipom Zelenko išla je u jednom smjeru. Odlična obrana te još bolji napad tijekom cijele utakmice, borbenost i želja za finalom sa dva gola (Mendelski, Obadić) protivniku dovela nas je do borbe za prvo mjesto sa ekipom Sloge1.

Sama utakmica vrlo tvrda sa željom obiju ekipa za pobjedom, borbena puna trke. Šanse su se izmjenjivale čas na jednoj strani čas na drugoj, te se čekala greška protivnika. Jednu takvu smo iskoristili pa sa jednim golom (Lukman) dolazimo do velikog slavlja i osvajanje prvog mjesta na turniru u kategoriji U-7. Naravno kao najbolja ekipa na turniru imali smo i najboljeg strijelca sa postignutih 6 golova Matija Mendelski, a ostali junaci su: Petar Vlašić, Obadić Nikola, Sirc Matej, Lukman Karlo, Slaviček Fran, Horvat Toni, Šoštarić Patrik. Uz fanatičnu podršku roditelja ekipu je vodio Horvat Željko.

Rezultati po skupinama:
Spartak – Međimurje  3:0
Sloga2 – Spartak  0:3
Spartak – čarda  3:0

Polufinale:
Spartak – Zelenko  2:0

Finale:
Spartak – Sloga1  1:0

1. Spartak
2. Sloga 1
3. Zelenko

Na kraju dvoranske sezone iza nas je šest odigranih turnira (Mala Subotica, Prelog ,Štrigova, Legea cup, čakovec i Zelenko cup). Rezultati su iznad svih očekivanja tri prva mjesta, jedno drugo i jedno treće mjesto. Možemo i moramo biti zadovoljni kako rezultatima tako i pristupom djece na svim odigranim utakmicama,a isto tako i podrškom njihovih roditelja bez kojih se ovo sve ne bi moglo organizirati.

Motiva za daljnji rad ne nedostaje pa se s pravom nadamo da će u budućnosti biti još više turnira, a isto tako i podrške kako roditelja tako i drugih (lokalnih političkih i poslovnih subjekata) koji bi mogli na bilo koji način pridonjeti još boljem radu Nogometne škole „Spartak“. Na kraju spomenimo i pionire koji su bili osim kao domaćini u 12 mj. 2011. na još samo jednom turniru u Knegincu u organizaciji NK Varaždin i dogurali do četvrtfinala. Šteta što nije bilo mogućnosti za još više odigranih turnira jer kod polaznika rođ. 98. i 99. ima itekako dobrih talenata samo im treba još veća podrška roditelja u što ne sumnjamo u budućnosti.