U petak 7. travnja 2017. godine s početkom u 20 sati održana je u Maloj Subotici godišnja skupština Vatrogasne zajednice područja općina Belica-Mala Subotica-Orehovica. Skupštini su prisustvovali predsjednici i zapovjednici, ili pak njihovi zamjenici, svih 9 dobrovoljnih vatrogasnih društava VZPO-a, a vodio ju je dotadašnji predsjednik Zlatko Orsag.

Od uvaženih gostiju skupštini su prisustvovali predsjednik mjesnog odbora Male Subotice Vladimir Mihalic, načelnik općine Belica Zvonimir Taradi, zamjenik zapovjednika vatrogasne zajednice Međimurske županije i zamjenik zapovjednika JVP-a Čakovec Robert Meglić te ispred Kluba veterana VZMŽ, a ujedno i počasni predsjednik VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica, Ivan Horvat.

Prema izvješću, od ukupno 61 intervencije unutar VZPO, JVP je intervenirala 10 puta samostalno, 18 puta s lokalnim DVD-ima dok su DVD-i samostalno intervenirali 33 puta.

Od postignutih rezultata valja naglasiti da je na državnom natjecanju u Puli 4. rujna 2016. DVD Gardinovec u kategoriji mladež muški osvojio 4. mjesto od ukupno 56 desetina i mladež žene 9. mjesto od ukupno 48 desetina, te DVD Mala Subotica žene 9. mjesto od ukupno 52 desetine.

Pošto je ovo bila ujedno i izborna skupština na njoj je izabrano novo vodstvo te je tako za predsjednicu VZPO-a izabrana Jadranka Sermek, a za njezinog zamjenika Igor Horvatić. Zapovjednik će i dalje biti Miroslav Kocijan, njegov zamjenik Hrvoje Novaković dok će tajničke poslove obavljati Goran Šestak.