S 9 glasova za, 4 suzdržana i jednim protiv – HDZ-ovog vijećnika Josipa Šegovića, Općinsko vijeće Male Subotice na svojoj je 22. sjednici održanoj u srijedu donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja Općine, koja će se u spomenutoj sredini ove godine dodijeliti po prvi puta. Među 14 prijavljenih kandidata, dobitnici Plakete, odnosno Grba Općine Mala Subotica su Dječji vrtić "Potočnica" za unapređenje predškolskog odgoja i obrazovanja, velečasni Đuro Vukalović za vjerski i kulturni doprinos, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Mala Subotica za doprinos soacijalizaciji branitelja i članova njihovih obitelji te Kulturno umjetnička udruga "Zvon" Mala Subotica za doprinos očuvanju kulturne baštine.

Općinsku zahvalnicu primit će Juraj Škvorc iz Svetog Križa za doprinos promicanju ekologije. Usvajanju takve odluke, prethodila je žustra rasprava. Premda ne spore zasluge ni jednog od dobitnika, pojedini vijećnici izrazili su nezadovoljstvo načinom na koji je proveden čitav postupak odabira, što je odradila posebno formirana općinska komisija. U kritikama je prednjačio vijećnik, ujedno i bivši općinski načelnik Šegović koji je čak ustvrdio kako se nešto skriva i da su neki birani po rodbinskim i "kumskim" vezama.

Vodstvo Općine takve je optužbe odbacilo, dok je vijećnik Valentin Šipuš kritizirao upravo Šegovića kao bivšeg načelnika – kazavši da su se javna priznanja mogla uvesti još prije 10 godina, no da netko nije odradio svoj posao.  Šegović je istaknuo da  protiv dobitnika nema ništa, no odluku ne podržava  jer Povjerenstvo za dodjelu priznanja nije odradilo svoj posao. Javna priznanja bit će dodijeljena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će biti održana u povodu Dana Male Subotice u petak. (Izvor: Međimurske novine/V. Kelkedi)