Povodom Međunarodnog dana žena Općina Mala Subotica će u Domu kulture u Maloj Subotici za pripadnice ljepšeg spola organizirati prigodnu predstavu “Pismo z Galicije” Kazališne skupine “Štolcer” iz Čakovca koja će se održati 07.ožujka s početkom u 18 sati.  

Dok su se ovih godina uvelike obilježavale velike obljetnice vezane uz Prvi svjetski rat i velika obljetnica pripojenja Međimurja Matici zemlji, malo se pažnje posvetilo svim hrabrim ženama koje su na svojim leđima iznijele teret najvećeg sukoba u dotadašnjoj ljudskoj povijesti.

Ulaz na predstavu je besplatan!

O PREDSTAVI:

Sa željom očuvanja narodnih običaja  te izvornih dokumenata i pisama iz prošlosti, došlo se do ideje postavljanja ovog komada na kazališne daske. Predstava se igra na kajkavskom dijalektu čime se htjela uprizoriti autentičnost vremena o kojem govori.

Uskrs je 1917. godine Marika je još jedna u nizu žena koja iščekuje pozitivne vijesti o svom suprugu s daleke bojišnice Galicije. Đurek je još samo jedan u nizu muškaraca koji kreće na frontu. Iz Galicije stiže Jožino pismo, ali ga je teško otvoriti… Tko će otići, tko će se vratiti i na kraju tko će ostati…emocije i sudbina….ljubavna priča..ili…

PISMO Z GALICIJE

(Kristina Štebih)

ULOGE:

KRISTINA ŠTEBIH – MARIKA

IVICA MIKOLAJ – ĐUREK

DEJAN BUVAČ – JOŽI , lik koji će možda doći

Mala teca – lik koji dolazi

Frngo – ćoravi pas koji se izgubio

Kokoš – prava i živa

PJEVAJU: Članice Ženske vokalne grupe PZ»Josip Štolcer Slavenski» Čakovec:

Senka Bašek-Šamec, Kristina Štebih i Jasmina Jambrović

Scenografija: Kristina Štebih i Dejan Buvač

Oblikovanje glazbe: Luka Mošmondor

Multimedija: Josip Bašek

Tehnička podrška: Dino Pavleković

REDATELJ: Dejan Buvač

Trajanje predstave: 35 minuta