Prošle subote, 30. listopada 2010. u Svetom Križu Poljoprivredna zadruga Mala Subotica, nagazdinstvu člana i osnivača PZ Mala Subotica Branka Bašeka,održani su Dani polja kukuruza Poljoprivrednog instituta iz Osijeka. Napovršini nešto manjoj od jednog hektra posijano je bilo 7 hibrida kukuruza tedomaće sjemenarske kuće. Prinosi pojedinih hibrida su zadovoljavajući s obzirom na vremenske uvjete ove godine. Tako je najmanji prinos hibrida OS 430 11.751 kg suhog zrna po hektaru dok je hibrid OS 378 dao najveći prinos od 15.185 kg suhog zrna po hektaru.

Vlaga u berbi s obzirom na vremenske uvjete iznosila je od 22 posto kod hibrida OS 2983 te do 26,5 kod hibrida OS 430 i OS 499. Osim dana polja kukuruza PZ Mala Subotica imala je i pokusno polje pšenice na kojima se utvrdilo koje su sorte pogodnije za ovo područje te kakva im je otpornost na pojedine bolesti.

Za naredno zimsko razdoblje planirano je i održavanje niza predavanja za poljoprivrednike na aktualne teme iz domene samog stanja u poljoprivredi, a osobita pozornost i predavanja odnosit će se na ekološku poljoprivredu i proizvodnju hrane bez pesticida i umjetnog gnojiva.