U nedjelju 21, lipnja održana je Prva redovna godišnja skupština ekološke udruge ''Sveti Rok – Benkovec'', u sjedištu udruge – Benkovec 57. U nazočnosti od pedesetak članova udruge, zatim pozvanih gostiju, predstavnika ostalih udruga koje djeluju u Maloj Subotici, te općinskog načelnika Vladimira Domjanića, skupštinu je otvorio predsjednik udruge Josip Blažona. Uz utvrđeni kvorum, izabrano je radno predsjedništvo na čelu sa Novak Ivanom, koji je predložio 12 radnih točaka, a zatim ih je skupština i prihvatila. Na izvješće o dosadašnjem radu, kao i na plan rada u narednom razdoblju, osvrnuo se dopredsjednik udruge Stjepan Makar, istaknuvši glavne događaje i manifestacije koje su članovi udruge od svog osnutka, 20. srpnja prošle godine, pa do danas, organizirali i u njima sudjelovali. Prije svega to je organizacija proštenja ''Svetog Roka'' u Benkovcu, zatim druženje članova u sportsko rekreativnim igrama, organizacija čišćenja okoliša i zapuštenog bunara u polju nedaleko od naselja, kao i druženje uz posao na polju, na tradicionalan način branja i pospremanja kukuruza.

Kasno na jesen prošle godine, uz brojni odaziv članstva, prezentiran je običaj ''kolinja'' gdje je uz uobičajenu obradu svinjskog mesa, prikazana i izrada mesnih prerađevina – domaćih krvavica –''čurki' te tlačenice, tzv. pesvuršta. U veljači ove godine organizirana je zabava uz bogatu tombolu, u restoranu ''Enđi'' – Šenkovec. članovi udruge uspješno su i sudjelovali na ''Seoskim igrama'' u organizaciji udruge sportske rekreacije ''Sport za sve'' na igralištu NK ''Spartak'' Mala Subotica.

Planovi za predstojeće razdoblje su tražiti adekvatnu lokaciju za sjedište udruge, uz izgradnju montažnog objekta koji će poslužiti za okupljanje, druženje i ostale aktivnosti i sadržaje za potrebe članova udruge, kao i ponoviti organizaciju dosadašnjih manifestacija te sudjelovanje u istima. Isto će se tako članovi udruge odazvati na poziv lokalne zajednice i ostalih udruga, u cilju ostvarivanja zajedničkih korisnih projekata ili u vidu druženja. Financijski izvještaj za proteklo razdoblje iznio je rizničar Zvonimir Kalamari, osvrnuvši se najprije na prihode, koji su uglavnom ostvareni od članarine i sa manifestacije ''Benkovsko prošćenje'', a rashodi se svode na nabavu određene opreme za daljnje djelovanje, zatim nabavu obilježja udruge (zastavu, majice, kemijske olovke i male zastavice), kao i za logistiku kod radnih akcija, te kod rekreativno sportskih druženja u udruzi.
Skupština je nažalost morala odraditi i točku dopune u članstvu u izvršnom odboru udruge.

Tako je novim članom I.O. predložen i jednoglasno izabran Kozjak Ivan, umjesto preminulog člana gosp. Lastavec Ivana, kojem su, naši članovi nakon skupštine, pohodili i okitili grob, te odali počast. Poslovanje udruge pregledao je nadzorni odbor, ne našavši nikakve nepravilnosti, pa  je takovo izvješće skupština i osvojila, kao i sva ostala u nizu. Na koncu su svi gosti i članovi udruge pozvani na druženje. Okrepu uz grah i pečeni odojak, te uz pokoju čašicu pića, upotpunili su domaći tamburaši, zabavljajući skupštinare do kasnih noćnih sati.