Minulog vikenda DVD Sveti Križ održao je izboru 76. godišnju skupštinu kojoj su prisustvovali mnogi gosti i prijatelji ovog malog, ali vidljivo iz izvješća o radu vrlo ‘bogatog’ društva. Prema planu rada maksimalnim angažmanom na polju preventive kao prioritetne zadaće su se vrlo iskazali te osim pregleda vatrogasnih hidranata, podijele letaka za protupožarnu sezonu vršili i druga dežurstva i ophodnje. Na svoj dostojan način proslavili su dan Sv.Florijana, zaštitnika vatrogasca.

Državno natjecanje sa 2 ekipe

Bili su domaćini natjecanja vatrogasaca mladeži i djece na nivou VZPO Belica-M.Subotica-Orehovica. Sve ukupno u 2012. godini sudjelovali su na 14 natjecanja sa 5 različitih ekipa. Rezultati su vrhunski i vrlo značajni ne samo za ovo društvo već i za zajednicu i županiju.

Na svim tim natjecanjima osvojili su 4 zlatne, 2 srebrene i 2 brončane medalje. Što ovo društvo svrstava u jedno od najuspješnijih u županiji. Jednu od najljepših stranica povijesti ovog društva ispisale su prošle godine ekipe mladež ženska koja je sudjelovala na X. Državnom natjecanju mladeži u Zadru i osvojili zlato, te ženska ‘B’ ekipa koja je također sudjelovala na VI. Državnom natjecanju seniora u Zadru osvojivši srebrnu medalju.

Naspram svim odricanjima, pripremama za vježbu, preventivi smogli su snage i volje da dovrše novo vatrogasno spremište na čemu su imali veliku podršku mještana i Općine M.Subotica.

Predsjednica društva Jadranka Sermek iznijela je podatak kako društvo broji 46 aktivnih članova i 25 članova djece.

Za naredno četverogodišnje razdoblje izabrali su sljedeće: predsjednica Jadranka Sermek, zamjenica: Jelena Horvat, zapovjednik: Aleksandar Horvat, zamjenik: Stjepan Puplek, tajnica: Natalija Petković te još 6 članova Upravnog odbora.