U izvorištima tamburaštva: Osijeku, Valpovu, Našicama i Đakovu se od 31.5.-3.06.2018. pod organizacijom Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku održao 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. U glazbeno bogate četiri natjecateljske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavio se 21 tamburaški orkestar i komorni ansambl s preko 600 mladih glazbenica i glazbenika na tamburama.

Uz orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imali su priliku uživati u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima i ansamblima.

Stručno povjerenstvo u sastavu Sanja Drakulić, Siniša Leopold, Zdravko Šljivac, Zlatko Farszky i Franjo Batorek su na kraju festivala dodjeliti plakete za najbolje orkestre, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta i vokalnog solista.

Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica izveo je tri skladbe:

  • Panonski valcer – Tihomir Ranogajec
  • Tamburaški ostinati – Davor Bobić
  • Malo Međimurje – Božo Potočnik (uz vokalni sastav – ŽVS Stridonne, Štrigova)

Izvedbom navedenih skladbi, orkestar je dobio 92 boda, Zlatnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“, dok su za zajedničku izvedbu skladbe „Malo Međimurje“, ŽVS Stridonne dobile nagradu za najbolju vokalnu izvedbu, plaketu „Zlatni glas  41.MFUTG-a“.

Tamburaškom orkestru to je četvrta Zlatna plaketa, uz tri Srebrne i jednu Brončanu plaketu „Tambura Paje Kolarića“.

 

Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ Mala Subotica

Dirigent: Valentino Škvorc