Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Međimurske županije te Udruga za pomoć djeci i mladeži „Osmijeh“ čakovec organiziraju tribinu „Mladi i sredstva ovisnosti“ i to 1. prosinca (četvrtak) u 18,00 h u u Katoličkom domu Župe sv. Nikole Biskupa u čakovcu, Franjevački trg.

Tribinu za roditelje, prosvjetne djelatnike te za sve zainteresirane osobe koje se bave djecom i mladima predvodit će eminentni stručnjaci u tom području u Republici Hrvatskoj koji će održati uvodna predavanja:

„čimbenici rizika i ovisničko ponašanje u mladih“ -prof. dr. sci. Marina Kuzman, dr.med., specijalist školske medicine, Voditeljica Službe za školsku i adolescentnu medicinu i prevenciju ovisnosti Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo

„Alkoholizam – najstarija ovisnost“ – mr. sci. Anto Orešković, dr.med., specijalist psihijatar, voditelj Alkohološkog odjela PB „Sveti Ivan“ Jankomir, dopredsjednik Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara

„Što odrasli moraju znati o drogama?“ – mr.krim. Dubravko Klarić, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske.

Paralelno s održavanjem tribine održavat će se i radionice za učenike osnovnih škola koju će voditi voditelji školskih preventivnih programa Međimurske županije u suradnji sa stručnjacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i poznatim javnim osobama.