Na inicijativu grupe studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, pokrenuta je humanitarna akcija „Osmijeh na licima“ s željom da se prikupe financijska sredstva za udrugu POGLED. Akcija traje već desetak dana i završit će 10.02.2010., a sva prikupljena sredstava bit će uložena za opremanje senzorne sobe u prostorijama Udruge.

Inicijatorice ove humane akcije žele kroz ovaj projekt informirati društvo o potrebama djece s autizmom te o radu udruge „Pogled“. Udruga „Pogled“ osnovana je u svibnju 2009. godine, inicijativom roditelja djece i osoba s autizmom te stručnjaka. Udruga djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske i prva je na ovom području koja se bavi poremećajem autističnog spektra.

Temeljni cilj Udruge je upoznati društvo s potrebama i problemima djece te osoba s autizmom i njihovih obitelji, te senzibilizacija društvene zajednice prema tim osobama i njihovo puno uključivanje u zajednicu. Svrha im je svim roditeljima pružiti podršku i pomoć pri ostvarivanju prava djece s autizmom, omogućiti im pravovremenu i kvalitetnu dijagnostiku, medicinsku pomoć i defektološke terapije.

Uz sve čakovečke osnovne i srednje škole, pojedince i poduzeća, u akciju su se uključili i učenici i djelatnici OŠ Mala Subotica. U samo 2 dana oni su prikupili čak 800 kuna, a pri tome su najagilnije bile Anja Bece, Antonija Ciglar i Elena Sirc.

Unatoč tome što akcija traje još samo jedan dan, i ovim se putem pozivaju svi ljudi dobre volje da pomognu financijskim sredstvima (u gotovini ili na poslovni račun Udruge MB 2392007-1100056172) s naznakom – Osmijeh na licima, ili pak mogu pomoći na neki drugi način. (Tekst i snimka: Valentin Šipuš)