DVD Palinovec bio je domaćin tečaja za zvanje Vatrogasac, a koji se je održao od 14.2. do 5.3.2011. godine. Tečaju je prisustvovalo 44 polaznika iz VZPO Donji Kraljevec – Goričan, Belica-Mala Subotica-Orehovica, Dekanovec-Domašinec-Podturen, Donja Dubrava-Donji Vidovec-Kotoriba-Sveta Marija i VZG Prelog.

Ispit se polagao iz sedam predmeta i to: Gorenje i gašenje, Ustroj vatrogastva, Vatrogasna taktika, Sprave i opreme, Tehničke službe, Preventive te Vježbovni postupci. Tečaj je uspješno završilo 42 polaznika. Samim time sredine iz kojih su polaznici, dobile su još više na obučenosti članova, a što će se kod njih ponajprije odraziti u vatrogasnoj preventivi i „Ne daj Bože“ na požarima i ostalim intervencijama.

Dana 11.3.2011. sa početkom u 20 sati u prostorijama DVD-a Palinovec počet će tečaj za zvanje Ispitani vatrogasac I klase. U petak će se održat predavanje iz predmeta Sprave i oprema, u subotu vježbovni postupci dok će se ispit održati u nedjelju 13.3.2011. sa početkom u 9 sati. Pozivaju se svi zainteresirani vatrogasci iz gore navedenih vatrogasnih zajednica i šire da ako ispunjavaju uvjete za polaganje ispita da dođu na predavnje, vježbu i polaganje ispita.