Na inicijativu NK Spartak iz Male Subotice i roditelja djece, 17. siječnja održana je Osnivačka skupština Nogometne škole Spartak, na kojoj je za predsjednika izabran Željko Horvat. Planovi koje nam je podastrao predsjednik Horvat vrlo su ambiciozni. Planirani budžet Nogometne škole je 60 tisuća kuna, u čijem će kreiranju sudjelovati općina Mala Subotica, sponzori te roditelji. Sportski voditelj škole je Tomislav Podgorelec, koji će i obnašati fuknciju jednog od trenera djece. Trenutno škola ima dvojicu trenera, s time da se radi na tome da se do početka priprema, 27. veljače angažiraju još dva stručna i kvalitetna trenera sa iskustvom, jedan trener igrača, a drugi vratara.
U tijeku je i izrada web stranice kluba, na čemu u Školi vode posebnu brigu, jer su svjesni da je najjednostavnija i najbrža komunikacija sa svom djecom i njihovim roditeljima preko interneta. U Nogometnoj školi Spartak trenutno trenira pedesetak djece, razvrstane u kategorije mlađih pionira, pionira i junira, a vizija je da se Škola omasovi sa osamdesetak djece iz šire okolice. Od početka nove nogometne sezone, sa radom će unutar Škole započeti i kategorija Početnika U-9. NOgometna škola ima svoj posebni statut i poslovni račun, tako da će sva prikupljena sredstva biti strogo namjenska, samo za potrebe rada s djecom, koja će dobiti što je moguće bolje uvjete za rad. Tako će biti svi polaznici biti osigurani u slučaju ozljeda, te dobiti trenirke, torbe, kao i nakon utakmica voće, sokove te prehranu.

Planirani su posjeti jednom godišnje nogometnim školama i klubovima Prve hrvatske nogometne lige, kako bi se djeca pobliže upoznala sa radom svojih vršnjaka u drugim sredinama. Osim predsjenika NOgometne škole Spartak Željka Horvata, na funkciji tajnika se nalazi Predrag Majnić, blagajnik je Kristijan Pintarić, dok su još članovi Izvršnog odbora Dražen Zadravec, Renato Lončarić, Dejan Horvat, Boris Šegović, Mario Milijančić i Kristijan Juras. Svi iz Uprave djeluju volonterski i u interesu Nogometne škole, dok je struka popračena financijski, sve s ciljem kako bi nakon određenog perioda, Škola iznjedrila vrhunske nogometne igrače. Predsjednik Željko Horvat se ispred Nogometne škole Spartak zahvaljuje dosadašnjim podupirateljima, Ljekarnama Petek, Auto školi Start, Vladimiru Domjaniću, Zdravku Krčmaru, Ranku Dominiću, Dubravku Horvatu, Marku Novaku, svima ostalima kao i roditeljima koji su bili na raspolaganju. (foto: Valentin Šipuš)

članovi skupštine